Prop de 800 jugadors i jugadores a la Ciutat Esportiva Blanes

Blanes acull aquest cap de setmana la 3a edició de l’Open Day de Bàsquet, amb 800 jugadors i jugadores 

S’ha presentat a la Ciutat Esportiva Blanes, amb el president de la FCBQ Ferran Aril; l’alcalde Jordi Hernández; la regidora d’Esports Mònica Rabassa i el president de la FCBQ a Girona 



Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 14/09/2022 


La tercera edició de l’Open Day de Bàsquet arribarà aquest cap de setmana del 16 i 17 de setembre a la Ciutat Esportiva Blanes, que repetirà com a seu d’un esdeveniment que es va estrenar per la porta gran en aquest mateix recinte l’any 2019. Tant en aquella primera edició com en la de l’any passat, ha gaudit d’una bona acollida que s’espera repetir en aquesta nova ocasió.

La presentació de la tercera edició de l’Open Day s’ha presentat oficialment aquest dimecres 13 de setembre a la Ciutat Esportiva Blanes, en un acte que han encapçalat el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril; l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández; la regidora d’Esports, Mònica Rabassa; i el president de la RT de Girona de la FCBQ, Francesc Xavier Santaló.

Coincidint amb la presentació, la delegació federativa i la representació de l’Ajuntament de Blanes s’han reunit per mantenir el lligam esportiu que manté la ciutat on comença la Costa Brava amb la Federació, així com les seves activitats. A més a més, emmarcat dins el Centenari del Bàsquet Català, la FCBQ ha lliurat la rèplica commemorativa d’aquesta efemèride a l’alcalde de Blanes qui, recíprocament, per afegir-se a la celebració dels 100 anys de l’entitat, ha obsequiat al seu president amb una reproducció en ceràmica de l’escut oficial del consistori.


Prop de 800 jugadors i jugadores a la Ciutat Esportiva Blanes

Aquest 2023 aquesta singular activitat organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, tornarà a comptar amb la presència tant en clau femenina com masculina del Campionat de Catalunya U18 – Júnior Preferent, i el Campionat de Catalunya U16 – Cadet Preferent. Tota la primera jornada de la temporada 2023-24 de la fase prèvia dels Grups 1 i 2 dels C.C. U18 Júnior i U16 Cadet Preferent es disputarà a Blanes, a les 4 pistes habilitades en la polivalent Ciutat Esportiva Blanes, que es vestirà de gala per acollir el millor bàsquet català en les dues màximes categories formatives.

Fins a 64 equips, sumant femenins i masculins, i prop de 800 esportistes seran els protagonistes d’un apassionant debut competitiu que nodrirà un intens cap de setmana, en un immillorable escenari on es podran veure més de 30 partits de manera gairebé ininterrompuda. Aquestes dues categories compten amb jugadores i jugadors que participen amb freqüència a campionats de seleccions autonòmiques, així com a Europeus i Mundials de Formació.

Així mateix, amb els seus equips de bàsquet base, els millors clubs catalans són habituals en la consecució de diverses medalles a nivell estatal. el format de la competició U18 – Junior Preferent i U16 – Cadet Preferent es dividirà en les següents fases: Fase Prèvia, Segona Fase, Final a Quatre i Fase de Permanència. A la Fase Prèvia (setembre-desembre 2023) es defineixen quins equips lluitaran a Preferent A per accedir, posteriorment, a la Final a Quatre, i quins pugnaran per a la permanència a Preferent B, a la Segona Fase (gener-abril 2024).

El sistema d’ambdues lligues és el de tots contra tots, mentre que les Finals a Quatre (abril-maig 2024) s’articulen per creuaments de semifinals, final i 3r i 4t llocs, designen el campió i els corresponents conjunts que es classifiquen per a Campionats d’Espanya. L’Open Day compta amb el recolzament de Blue Planet, empresa especialitzada en el subministrament d’aigua, que nodrirà amb fonts d’aigua la instal·lació perquè els jugadors i jugadores es puguin omplir les respectives ampolles reutilitzables, en la línia de promoure la sostenibilitat.



Comentaris