Reconèixer els èxits assolits per esportistes blanencs

L’Ajuntament de Blanes homenatja esportistes que han destacat en campionats mundials i europeus 

S’han lliurat reconeixements a l’equip de Club Twirling Blanes, l’esportista de crossfit Pau Martin, l’atleta de twirling Paula Megía i la boxejadora Dúnia Martínez 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 15/09/2023 


La tarda d’aquest passat dijous la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes es va vestir de gala per allotjar un acte senzill i emotiu, carregat d’un intens sentiment d’agraïment envers els i les seves joves protagonistes. Es tractava de reconèixer els èxits assolits per esportistes que han destacat en competicions internacionals a nivell mundial i europeu, que han dut el nom de Blanes a llocs molt llunyans.

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa. Els acompanyaven d’altres regidors i regidores del consistori blanenc, així com amics i familiars dels i les homenatjades. La cap del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Gisela Bayé, oficiant com a mestressa de cerimònies, es va encarregar de presentar a la concurrència els i les atletes homenatjades.

Aquests reconeixements, tal com va explicar la regidora d’Esports, “han vingut per quedar-se”, en el sentit que són uns guardons que el consistori blanenc té previst lliurar als i les esportistes del municipi que hagin destacat per algun guany aconseguit. Mònica Rabassa ha remarcat: “A la ‘Nit de l’Esport’ són les entitats les que trien a qui s’ha d’homenatjar però, al marge d’això, entenc que l’Ajuntament de Blanes també ha de reconèixer l’esforç esmerçat, la fita assolida que, a més a més, contribueix a dur el nom de Blanes arreu”.


Dúnia Martínez, Pau Martín, Paula Megía i l’equip del Club Twirling Blanes

La primera esportista a qui es va entregar el guardó ahir va ser Dúnia Martínez, qui va conquerir la medalla d’or als Jocs Mundials de Policies i Bombers celebrats al Canadà des de finals de juliol fins a principis d’agost. La Dúnia és agent de la Policia Local de Blanes, i l’any passat ja va guanyar la medalla de plata en aquests mateixos jocs disputats en aquella ocasió a Rotterdam.

Per la seva banda, Pau Martin ha estat reconegut per la seva classificació al tercer lloc aconseguit als Jocs Mundials de Crossfit 2023 disputats a Madison (Wisconsin, Estats Units d’Amèrica). Aquest jove blanenc de 15 anys d’edat va accedir a la competició en d’haver-se classificat a la segona posició del rànquing mundial a la categoria de nois d’entre 14 i 15 anys. Va assolir la medalla de bronze després de ser el quart millor classificat a les semifinals, pujant un esgraó més fins assolir la tercera plaça darrera dels atletes locals Lincoln LaFaver i Joremie Jourdan.

A continuació es va guardonar l’atleta Paula Megía, del Club Twirling Blanes, qui va guanyar la medalla de bronze al Campionat d’Europa d’aquesta disciplina esportiva, disputat a França el juliol d’aquest estiu 2023. Ja compta amb un llarg historial d’èxits internacionals assolits, cosa la qual ha fet que hagi passejat el nom de Blanes molt lluny, i en aquesta ocasió ha estat en la categoria de Freestyle Senior Femení.

Les darreres protagonistes de la vetllada van ser precisament unes companyes de Paula Megía. Són les 10 integrants de l’equip del Club Twirling Blanes que van assolir la tercera plaça al Campionat Mundial –World Championships & Nations Cup-celebrat a Liverpool, Anglaterra, aquest passat mes d’agost. Aquest guardó assolit a la Copa de les Nacions se suma a la gran quantitat d’èxits que des de fa dècades acumulen les esportistes d’aquesta entitat. En l’acte d’ahir les acompanyava l’artífex d’aquesta victòria, l’entrenadora Jessica Díez.

Precisament va ser ella qui va propiciar un darrer afegitó a l’acte d’ahir, quan va lliurar a l’alcalde, Jordi Hernández, i a la regidora d’Esports, Mònica Rabassa, un obsequi del Club Twirling Blanes per agrair el suport que sempre s’han trobat al consistori. També entregar un obsequi a la cap del Departament d’Esports, Gisela Bayé, en aquest cas per haver estat recolzant el somni de l’entitat de poder dur a Blanes la Copa d’Europa de Twirling, una fita que es va fer realitat l’any passat.

Per últim, l’acte es va tancar amb una fotografia de família on va participar-hi tothom. També amb el desig, compartit per totes i tots els assistents, que tant aquestes esportistes blanencs i blanenques, com d’altres que dia a dia aboquen esforç i molta dedicació a les seves respectives disciplines continuïn assolint èxits esportius i, alhora, gaudeixin de la pràctica esportiva.



Comentaris