Acció de govern Ple de l'Ajuntament octubre 2023

Blanes passarà a gestionar de manera directa les tres Escoles Bressol Municipals 

Es va aprovar al ple d’ahir, així com la cessió d’una parcel·la per a la construcció de 80 habitatges de lloguer assequible i una moció per demanar la pau a la guerra Hamas-Israel 


Imatge facilitada per la institució 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 27/10/2023 


Un dels temes més destacats que es va aprovar a la sessió plenària del mes d’octubre celebrat ahir al vespre va ser la modificació del sistema de gestió de les tres escoles bressol municipals. L’objectiu és que passi de l’actual gestió indirecta a una de directe indiferenciada.

Per això, està previst que es constitueixi una Comissió d’Estudi del canvi de model de gestió. El seu objectiu serà realitzar la memòria, el projecte i la proposta de reglament pel nou model de gestió que es vol posar en marxa. En l’actualitat, Blanes compta amb tres Escoles Bressol Municipals.

La més veterana és la situada a La Plantera, que des del 1987 va passar a gestionar l’Ajuntament de Blanes. Posteriorment, l’any 1989 se’n va obrir una segona a Ca la Guidó, i finalment la xarxa d’escoles bressol es va ampliar l’octubre de 2006 amb l’obertura d’un nou centre d’educació infantil a Can Borell. Durant aquest temps la gestió indirecta l’han estat fent diverses empreses i cooperatives.

Una de les raons que ha mogut l’equip de govern a fer aquesta modificació de la gestió ha estat precisament els diferents canvis d’empreses gestores que s’han anat produint al llarg dels anys ha provocat una disminució de la qualitat del servei, un deteriorament progressiu en les instal·lacions municipals i un allunyament de l’entorn proper. El punt es va aprovar amb una sola abstenció, la del PP.


Construcció de 80 habitatges de lloguer assequible 

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia va ser la cessió directa i gratuïta del dret de superfície d’una finca municipal situada al barri de La Plantera. Es tracta de la parcel·la situada a la part nord de la poma on hi ha un conegut supermercat, a l’Avinguda d’Europa, a tocar del CAP 2.

La cessió es fa a favor de l’Institut Català del Sòl perquè s’hi construeixin 80 habitatges i aparcaments destinats a arrendament assequible. La cessió és per un termini de 75 anys, i tant la construcció com la gestió anirà a càrrec de l’Institut Català del Sòl. Aquest tema va prosperar amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals.


Moció per a la resolució pacífica del conflicte Palestina-Israel 

Durant el ple també va prosperar un tema d’actualitat: el conflicte entre Palestina i Israel, a través d’una moció presentada per BECP i la CUP, a la qual també s’hi va afegir ERC. La proposta d’acord es va aprovar per 19 vots a favor de gairebé tots els grups polítics, llevat del PP i VOX, que van votar-hi en contra. Val a dir que minuts abans de començar el ple diverses persones es van concentrar davant l’Ajuntament de Blanes contra la guerra.


Resta de punts a l’ordre del dia 

Pel que fa a la resta e punts inclosos a l’ordre del dia, una gran majoria van aprovar-se amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Així va ser amb la modificació de les bases reguladores de les subvencions per a projectes de desenvolupament internacional, així com les bases reguladores de la convocatòria de subvencions de les associacions de veïns per organitzar les festes de barri.

També va aprovar-se per unanimitat una esmena a la modificació del conveni i pacte de condicions del personal al servei de l’ajuntament, reconèixer amb caràcter retroactiu de l’1 de gener l’increment de retribucions del 0’5% a la plantilla municipal, una declaració de compatibilitat demanada per un treballador, així com dos punts que declaraven d’utilitat pública dues obres realitzades en sengles centres d’educació públics.

Pel que fa als punts que també van prosperar sense unanimitat, la modificació del pressupost municipal es va aprovar per 12 vots a favor de l’equip de govern i del PP; BECP, VOX i la CUP es van abstenir; i ERC van votar en contra. L’aprovació del document d’objectius i propòsits per a l’adaptació del POUM a les determinacions del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del Litoral Gironí, redactat per l’Associació Catalana de Municipis, va comptar amb l’única abstenció de la CUP.

On tampoc no va haver unanimitat va ser a les altres tres mocions que s’havien presentat. La de BECP per l’aprofitament social dels solars buits va comptar amb els vots en contra del PP i VOX. L’altra proposta d’acord de BECP amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25-N, va comptar amb l’abstenció del PP i el vot den contra de VOX. Per últim, la moció de la CUP per a la posada en marxa de la ‘Biblioteca de les Coses’ va prosperar amb els vots en contra del PP i VOX.

En relació a l’apartat de Precs i Preguntes un dels temes més tractat abastament, tant pels polítics com pel públic assistent, va ser el BUF, el Blanes Urban Fest que es va estar celebrant coincidint amb el pont del 12 d’octubre. El punt central de les intervencions va ser parlar sobre l’actuació de Leticia Sabater i el tan debatut incident que s’hi va produir, així com el fet que un dels grans murals que forma part del festival s’estigui pintant a la Biblioteca Comarcal.



Comentaris