Estrena de Healing Gardens sobre el Jardí Botànic Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra, el protagonista d’un episodi de la segona temporada de Healing gardens, una sèrie documental canadenca sobre jardins de tot el món 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST 

Nota de premsa MARIMURTRA 

Rebuda 06/10/2023 


Healing Gardens és una sèrie documental de Vision TV, (Zoomer Television) una cadena canadenca, que explora les capacitats transformadores dels jardins. El cinquè episodi d’aquesta temporada es va gravar durant la primavera d’aquest any al Jardí Botànic Marimurtra.

En l’episodi, Charlie Dobbin, la conductora del programa, entrevista a diferents persones que interactuen amb Marimurtra per conèixer la seva relació amb el Jardí i com els enamora.

En primer lloc, parla amb l’expert ornitòleg i consultor mediambiental Pere Alzina, qui explica la seva tasca d’inventari i estudi dels ocells que sobrevolen Marimurtra.

També s’entrevista al director general de la Fundació Privada Carl Faust, Josep Borrell. El fundador del Jardí, Carl Faust, va crear la Fundació per assegurar la continuïtat de la seva obra i, en el documental, Borrell explica com és la gestió del botànic en aquest indret tan privilegiat i alguns dels principals projectes del Jardí, projectes que promouen la divulgació, la conservació i la recerca de la botànica.

Anna Sans, cap del Departament de Divulgació de la Fundació Carl Faust, explica com es concep el Jardí com un ecosistema en el qual no només interactuen les espècies vegetals, sinó que hi ha una gran xarxa de relacions entre insectes, aus, mamífers, plantes, etc.; i com és d’important cuidar totes aquestes relacions.

El mestre jardiner del botànic, Jordi Fàbregas, parla sobre la distribució del Jardí i com conceben la seva tasca de manteniment per a les més 4.000 espècies d’arreu del món que conviuen a Marimurtra.

Finalment, es pot gaudir d’uns breus clips amb contingut extra al web del documental entre els quals hi ha l’entrevista a Christopher Witty, un dels membres del patronat de la Fundació Carl Faust, qui té una gran passió per la natura i, afirma, que “sovint entén millor a les plantes que als humans”.


El documental es pot consultar aquí: 

https://healinggardens.tv/season2



Comentaris