Sequera i pinassa el foc crema 1.000 m2 de zona forestal

Policia Local, Protecció Civil, Bombers i Mossos d’Esquadra intervenen en un foc a un camí forestal 

Connecta el barri de La Plantera amb el pàrking de l’Estació de Tren, al costat de Nylstar, i romandrà tancat a l’espera que es sanegi la zona 


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 05/10/2023 


Diverses dotacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra van intervenir ahir al vespre per apagar un foc de vegetació urbana que es va produir als afores del municipi. Es tracta d’un camí per a vianants que transcorre paral·lel a les vies, al costat de l’empresa Nylstar, i connecta el barri de La Plantera amb l’Estació de Tren.

El camí roman hores d’ara tancat al pas de vianants a l’espera que se sanegi la zona. L’avís es va rebre a la prefectura de la Policia Local de Blanes quan faltaven pocs minuts per les set del vespre, informant que s’estava cremant un arbre a la zona forestal del costat de les vies del tren, dins el perímetre de l’antiga factoria SAFA.

Immediatament, van presentar-s’hi les dotacions dels diferents cossos d’emergència per sufocar l’incendi, cosa la qual es va aconseguir ràpidament. El foc va cremar uns 1.000 m2 de zona forestal, i els diferents efectius de bombers van estar-s’hi treballant fins els volts de la mitjanit per seguir refredant la zona, per impedir així que tornés a revifar.

A causa de la sequera, afegida a l’abundància de massa forestal i una manta de pinassa molt densa, un cop s’havia extingit tornava ràpidament a revifar-se, per la qual cosa es va decidir que calia seguir remullant tot el terreny. Per tots aquests motius, un cop acabada la intervenció la Policia Local va tancar els dos accessos al camí, senyalitzant-lo amb cinta policial.

La intervenció d’ahir al vespre va mobilitzar 5 dotacions de Bombers de la Generalitat, 3 patrulles de la Policia Local de Blanes, 1 de Protecció Civil i 1 de Mossos d’Esquadra. Per interessar-se sobre l’avanç de l’operatiu d’intervenció en l’incendi s’hi van acostar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat de la regidora de Participació Ciutadana, Estefanía Romero.



Comentaris