Marxa popular de 5 kilòmetres a peu pla i arran de mar

 La III Caminada per la Salut Mental celebrada a Blanes gairebé dobla els assistents del 2022, amb 180 persones 

La marxa popular estava organitzada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, i una part de la recaptació s’ha lliurat a la ONG blanenca Social Esport 


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 07/11/2023 


El passat diumenge Blanes va acollir la III Caminada per la Salut Mental, renovant amb escreix l’èxit de les dues anteriors edicions. Es tracta d’una marxa popular que no té d’altre objectiu que sensibilitzar la ciutadania en general sobre els trastorns mentals, a l’hora que es promou l’activitat física com a factor clau en el benestar físic i mental de totes les persones.

En definitiva, que les malalties mentals deixin de ser un tabú que no es pot admetre ni fer públic, demanant alhora major comprensió per part de la societat i les institucions. Per tercera edició consecutiva, l’ha organitzat l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com de diverses voluntàries i voluntaris.


Gairebé el doble de participants que l’any passat: 180 persones

Aquest tercer any consecutiu s’ha assolit un èxit indiscutible, ja que gairebé s’ha doblat el nombre de participants respecte l’edició de l’any passat: al 2022 van haver 104 persones. Aquest 2023 han estat 180 en total que van cobrir els 5 kilòmetres a peu pla i arran de mar que proposa aquesta marxa popular, que va transcórrer amb l’habitual to festiu que les dues anteriors edicions.

Tot i que la marxa no ha tingut mai un objectiu competitiu, al terme del recorregut es van lliurar sengles reconeixements a vuit dels participants. Estan estructurats en dues categories d’edat principals, i cadascuna d’elles en femení i masculí, entregant-se dos premis per a cadascuna de les categories.

D’aquesta manera, hi va haver primer i segon premi masculí i femení per a adults, i primer i segon premi masculí i femení per a nens i nenes. Els premis consistien en sengles medalles confeccionades als tallers de manualitats de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques.


Premis

Guanyadores i

Guanyadors

1er Classificat Adult Masculí

Lluís Miravet

2on Classificat Adult Masculí

Josep Parera

1era Classificada Adulta Femení

Beatriz Matilla

2ona Classificada Adults Femení

Adela León

1er Classificat Infantil Masculí

Bruno Gil

2on Classificat Infantil Masculí

Adrián González

1era Classificada Infantil Femení

Txell Gil

2ona Classificada Infantil Femení

Elna Bota


Els premis els van lliurar la presidenta de l’entitat organitzadora, Maria Combalia; l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández; així com les regidores de les diferents àrees relacionades amb l’àmbit d’actuació de l’associació. Així, van entregar sengles medalles les tinentes d’alcalde de Salut i Acció Social, Rosa Aladern i Glòria Agudo, respectivament; i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa.


Una part de la recaptació lliurada a l’entitat Social Esport de Blanes 

Una part de la recaptació recollida a través de les inscripcions, un 30%, es va lliurar a una ONG de Blanes, Social Esport, que va rebre 504 €. L’entitat blanenca té com a tasca principal la integració social d’infants i joves en risc social o vulnerables a través de la pràctica esportiva. Per tant, també estava relacionada amb la filosofia que mou l’organització de la Caminada per la Salut Mental.

Per acabar les festiva jornada de diumenge, cap a quarts d’una del migdia, l’activitat es va tancar amb una animada sessió de zumba a càrrec de la incombustible Jacqueline. Val a dir que la jornada a cavall entre l’esport i l’ àmbit social s’havia encetat a quarts de 10 del matí, amb les darreres inscripcions presencials i la recollida de dorsals, mentre que la marxa es va encetar a 2/4 d’11 del matí.

L’anècdota de la vetllada la va protagonitzar un usuari del Taller del Club Social de l’Associació Família i Salut Mental de Figueres, en Joaquim Bartrolich. A banda de venir tant lluny per participar a la caminada, va lliurar-li un regal molt especial que va elaborar expressament per a l’alcalde de Blanes: un quadre dibuixat per ell mateix. Jordi Hernández va agrair el detall a en Joaquim Bartrolich, qui va aprofitar per immortalitzar el moment amb una fotografia de record.



Comentaris