Una manera d’entendre la fotografia exposició a Blanes

La mostra ‘8de8’ es podrà visitar a Casa Saladrigas fins a finals de mes


L’AFIC inaugura a Casa Saladrigas ‘8de8: 8 Fotògrafs, 8 Visions’, amb treballs de vuit socis de l’entitat

Són col·leccions de vuit fotografies de Franc Gómez, Josep M. Mauri, Pablo Ntutumu, Xavier Díaz, Xavier Xaubet, Ponten Ahijado, Montserrat Moraleda i Juan Laguna

 

Imatge AUDIFOTO.COM.AR 

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 15/11/2023


L’emblemàtica Casa Saladrigas acollirà fins el proper 30 de novembre una mostra que aplega en un mateix espai diverses mirades, diferents maneres d’entendre l’art de la fotografia. Es tracta de la segona edició de ‘8 de 8’ o, el què és el mateix: ‘8 Fotògrafs, 8 Visions’, de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC).

La primera edició es va inaugurar l’any 2019 i des de llavors –a conseqüència de les restriccions marcades per la COVIC- no s’havia tornat a organitzar fins aquest 2023, en què s’ha reprès la idea de tornar a fer-la. Per posar-la en marxa, la tarda del passat dissabte va tenir lloc l’acte inaugural que van encapçalar el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Calvet, i el president de l’AFIC, Joan Membrives.


8de8: 8 Fotògrafs, 8 Visions amb col·leccions de diversos àmbits

L’exposició reuneix col·leccions personals de vuit socis de l’AFIC, amb la seva particular manera de veure-ho cadascun d’ells, amb temàtiques prou diverses que presenten amb una frase, un títol orientatiu. Els fotògrafs i les col·leccions són: Franc Gómez, ‘Tardor al Montseny’; Josep M. Mauri, ‘Natura i Fauna’; Pablo Ntutumu, ‘Albades a la Costa Brava’; Xavier Díaz, ‘Ferrocarrils Catalans’; Xavier Xaubet, ‘Un mon petit’; Poten Ahijado, ‘La meva gent’; Montserrat Moraleda, ‘Himalaia’; i Juan Laguna, ‘Akha’.

Cadascú a la seva manera presenta una manera d’entendre l’art de la fotografia, amb una petita mostra del seu art a través de composicions que commouen per la seva expressivitat a voltes, i sorprenen per la seva temàtica en d’altres casos. Les vuit col·leccions contribueixen a fer de la visita una experiència molt enriquidora, pel poder de seducció que tenen les imatges. Els i la fotògrafa van compartir amb el públic la motivació de les seves respectives col·leccions, així com la tècnica fotogràfica emprada i, en ocasions, van narrar alguna anècdota relacionada.

En el torn de parlaments institucionals, el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Calvet, va elogiar la qualitat dels treballs exposats, agraint la tasca que des de fa tantes dècades està duent a terme l’entitat, molt implicada en la vida cultural i social blanenca. Per la seva banda, el president de l’AFIC, Joan Membrives, valorava positivament haver pogut recuperar el projecte engegat fa quatre anys, amb la primera edició del ‘8de8’.

També va animar als socis i sòcies a preparar una col·lecció amb la mirada posada en l’edició del 2024, la que ja serà tercera entrega de l’experiència. Un altre fet destacat per la major part d’assistents va ser el gran nombre de públic que va congregar la inauguració, a la qual van assistir una cinquantena de persones. Per finalitzar la trobada, l’AFIC va oferir un refrigeri on es va poder brindar amb cava pel bon estat de salut de l’entitat.

La mostra ‘8de8’ es podrà visitar a Casa Saladrigas fins a finals de mes, i l’horari en què la sala està oberta al públic és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, així com de dijous a dissabte de 17 a 20 h.



Comentaris