Arrenca Nadal a Blanes amb tota la parafernàlia habitual

Blanes inaugurarà dimarts el 26è Pessebre Monumental dedicat al Jaciment Romà d’Els Padrets i la il·luminació nadalenca

La posada en marxa dels dos tradicionals elements que caracteritzen el nadal blanenc tindrà lloc a les 18 h al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 03/12/2023


Cada any en què toca tombar el darrer full del calendari, el què esgota els dotze mesos transcorreguts, significa que l’imminent arribada de les festes de Nadal estan molt més a prop. El mes de desembre té un regust nadalenc inqüestionable, i durant els darrers dies ja ha començat la immersiva sensació que ja estem de festes amb els primers anuncis publicitaris i les notícies que parlen d’activitats relacionades amb aquest dolç període de l’any.

A Blanes un dels elements que any rere any contribueix a emmarcar aquesta època és el tradicional Pessebre Monumental que es munta al centre de la vila, majoritàriament al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Aquest Nadal 2023-2024 significa la 26a edició en què s’ha fet el muntatge, que aquests darrers anys organitza per a l’Ajuntament de Blanes l’Agrupació Pessebrista i els alumnes de l’Institut Serrallarga.

Cada any es dedica el pessebre a alguna efemèride destacada, adaptant les escenes que ha de tenir un muntatge d’aquestes característiques, perquè s’emmarqui en la temàtica triada. En aquesta ocasió, s’ha triat una etapa històrica molt pretèrita, quan Blanes era Blanda-Blandae. I per reproduir-la s’ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal, que ha cedit la informació necessària per poder reproduir al pessebre monumental el Jaciment Romà d’Els Padrets.

En aquest sentit, donades les característiques del jaciment, l’Agrupació Pessebrista i els alumnes de l’Institut Serrallarga han decidit que, seguint la línia de l’any passat en què es va fer un Diorama, enguany el pessebre es podrà visitar només per dos dels seus costats: un de frontal i l’altre el de la dreta. Els altres dos costats estan tancats i en una de les parets està previst que s’hi vegin imatges de les campanyes d’excavació que s’han fet fins ara a Els Padrets.

Un altre dels elements nadalencs amb què tornarà a comptar Blanes a partir de dimarts vinent, seran els llums de Nadal que lluiran a diversos carrers del municipi, així com la il·luminació i decoració nadalenca davant i darrera l’edifici consistorial. Això és perquè aquest 2023, la Plaça dels Dies Feiners comptarà amb un element sorpresa que es rebel·larà coincidint amb l’acte d’inauguració del 5 de desembre.


Festa d’Inauguració del Pessebre Monumental i l’enllumenat de Nadal

Cal dir que enguany l’acte oficial que significarà el tret de sortida de les festes nadalenques a Blanes, serà encara més especial del què és habitual. Això és perquè les Brigades dels Serveis Municipals s’han encarregat de confeccionar un mecanisme que s’accionarà polsant un gegantí polsador. Serà llavors quan s’engegaran tots els llums que decoraran la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, així com la il·luminació nadalenca dels carrers.

L’acte, al qual està convidat a assistir-hi tothom qui vulgui viure en primera persona l’inici del Nadal blanenc, tindrà lloc dimarts vinent 5 de desembre a les 6 de la tarda. S’emplaçarà al costat del Pessebre Monumental, davant la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, al Passeig de Dintre.



Comentaris