La Cursa dels Nassos una marxa de caràcter popular

Blanes disputarà diumenge, 31 de desembre, la 5a Cursa Popular de Sant Silvestre de 5 km

La principal novetat de la tradicional prova organitzada pel Club Triatló Blanes és que sortirà a les 12 del migdia enlloc de fer-ho a la tarda


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 29/12/2023


A Blanes, un dels esdeveniments esportius que proliferen més al llarg de l’any a l’agenda d’activitats són aquelles que es realitzen a base de córrer o caminar. Per això, potser la millor manera de tancar l’any és precisament amb un esdeveniment que es basa en aquesta disciplina esportiva.

Es tracta de la ‘Cursa Popular de Sant Silvestre’, coneguda també com ‘La Sansi’ o la ‘Cursa dels Nassos’, perquè es fa coincidint amb el 31 de desembre. Seguint aquest raonament, el Club Triatló Blanes fa sis anys que va decidir posar-hi remei, comptant amb diversos suports i la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes.

Així va sorgir la idea d’organitzar aquest esdeveniment, que aquest 2023 arriba ja a la cinquena edició –la COVID va provocar haver de saltar-se un any- amb la moral ben a munt i disposats a gaudir de l’experiència amb l’animació i bon rotllo habituals. Es tracta d’una proposta prou engrescadora, adreçada als i les esportistes més inquietes d’esperit i de cames que vulguin acomiadar-se del vell any d’una manera dinàmica i activa: fent esport.


5a Cursa Sant Silvestre de Blanes: Marxa Popular de 5 km

Ja feia temps que l’entitat blanenca tenia l’espina clavada de voler tirar endavant una cursa tant popular com és la de cap d’any, i va ser al 2018 quan finalment va poder fer la primera edició. A partir de llavors s’ha seguit celebrant cada any, comptant sempre amb un bon nivell d’assistències.

El plantejament de la 5a Cursa Sant Silvestre de Blanes que es disputarà diumenge és que sigui una marxa de caràcter eminentment popular, a l’abast de tothom. Per això, perquè puguin participar-hi tant les persones que estan avesades a córrer com les que en canvi són més d’anar a un ritme més lent, la distància que es proposa recórrer és de 5 Km.


Sortida de la cursa a les 12 h del migdia: principal novetat 2023

En relació a les anteriors edicions, la 5a Cursa de Sant Silvestre compta amb una destacada novetat. Es tracta que el tret de sortida de la prova esportiva que tindrà lloc el proper diumenge es donarà a les 12 del migdia, després que en les quatre anteriors edicions sempre s’havia fet a la tarda.

El què no ha canviat és el lloc de sortida i arribada: la cruïlla del Passeig de Mar amb el Carrer Ample, que s’enfila cap a munt per encetar un recorregut a peu pla, un trajecte que els més experimentats recorreran gairebé sense adonar-se, i la resta tampoc no patirà gaire per cobrir-la, perquè es tracta d’una ruta molt assequible. Tant és així que, fins ara, els primers classificats solen invertir tan sols al voltant d’un quart d’hora en cobrir-la, per la qual cosa no es tracta d’un repte ni molt menys difícil de superar.


Pel que fa al recorregut, després que els corredors i corredores ja hagin enlairat a tot gas Carrer Ample a munt, seguiran pels carrers del Pla Parcial Costa Brava: l’Avinguda del Parlament i el Carrer Aragó. Des d’aquí tombaran per l’Avinguda Joan Carles I, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya, Plaça dels Països Catalans, gir en sentit invers per tornar a Plaça Catalunya i Passeig de Mar fins al Port, on es farà el darrer gir de tornada fins el lloc de sortida: Passeig de Mar amb Carrer Ample.


Preu per inscripció: 8 € online i 10 € presencials diumenge

El preu per participar-hi també és popular: 8 € les inscripcions anticipades online, i 10 € les presencials, que es podran fer coincidint amb el mateix deia de la cursa, el 31 de desembre, al mateix lloc de sortida. Les inscripcions online es poden fer a:

https://selvaesports.running.cat/sant-silvestre-de-blanes-2023  


Poden participar-hi corredors i corredores de tota mena, ja que no hi ha categories.

Conjuntament amb el dorsal, el Club Triatló Blanes també lliurarà als participants alguns obsequis relacionats amb l’esport runner, així com complements nadalencs, com per exemple un barret vermell típic dels Pares i Mares Noël. L’esdeveniment esportiu es tancarà amb el lliurament dels premis a les tres primeres classificades i als tres primers classificats de la general.



Comentaris