Narcís Munsó AFIC mantenir viva la cultura fotogràfica

L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes allotja a la Biblioteca Comarcal l’exposició ‘Instantànies de Tardor Hivern’

Aplega una selecció de 40 fotografies i un poema de Narcís Munsó, qui va ser president de l’AFIC del 1986 al 1998



Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 08/12/2023


Aquest passat dilluns a la tarda va tenir lloc la inauguració de la mostra ‘Instantànies de Tardor Hivern’ que s’allotjarà al vestíbul de la Biblioteca Comarcal fins el proper 4 d’agost. És una exposició col·lectiva de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, i aplega 40 fotografies de socis de l’entitat amb un denominador comú: paisatges d’aquestes dues estacions de l’any.

L’acte inaugural el van encapçalar el president de l’AFIC, Joan Membrives, acompanyat dels tinents d’alcalde de Cultura i la Biblioteca Comarcal, Jordi Calvet i Mario Ros respectivament. També van participar-hi d’altres regidors i regidores del consistori, així com una nombrosa representació de l’entitat fotogràfica, molts d’ells autors de les imatges exposades.


Acte inaugural de l’exposició ‘Instantànies de Tardor Hivern’

En el seu discurs inaugural Joan Membrives va recordar que la mostra fotogràfica culmina un any que ha estat especialment intens quant a activitats organitzades per l’AFIC al llarg del 2023, amb motiu del 50è aniversari del Concurs Internacional Quillat del qual en té cura l’entitat blanenca. Especialment remarcable va ser la celebració a Blanes de la Festa de la Fotografia Catalana, que va suposar tot un repte superat amb escreix.

El president de l’AFIC va agrair especialment als socis i sòcies de l’entitat, que amb la seva dedicació han fet possible dura terme amb èxit totes les activitats que s’han organitzat. I precisament amb l’objectiu de reconèixer aquesta implicació i esforç es va organitzar fins el passat 30 de novembre l’exposició ‘8 de 8: 8 fotògrafs, 8 visions’, amb un recull de col·leccions personals de vuit socis de l’AFIC, amb les respectives mirades a diferents temàtiques.


Reconeixement a la tasca de l’expresident de l’AFIC, Narcís Munsó

Ara, durant tot el mes de desembre es podrà visitar ‘Instantànies de Tardor Hivern’ a la Biblioteca Comarcal, que aplega quaranta fotografies d’un gran nombre de socis i sòcies de l’AFIC. També inclou el poema escrit per un veterà soci que s’ha volgut tenir molt present a l’hora d’organitzar aquesta nova activitat: Narcís Munsó, qui va ser president de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica del 1986 al 1998.

Joan Membrives va reconèixer l’esforç que va fer l’expresident per contribuir a recuperar l’activitat de l’AFIC, que va patir una forta crisi durant la dècada dels anys 80. D’ençà que Narcís Munsó va assumir encapçalar l’entitat blanenca va aconseguir revifar-la i recuperar l’organització del Trofeu Internacional Quillat, que s’havia deixat de celebrar, així com l’activitat habitual de l’agrupació com són els cursets i la lliga social, entre d’altres.

En un àmbit més personal Membrives va explicar la seva pròpia vivència quan, sense ser soci de l’AFIC, es va apuntar a un curs d’iniciació a la fotografia organitzat a principis dels anys 90 a la Casa de la Cultura. El curs impartit per Narcís Munsó va fer enamorar Joan Membrives per l’art de la fotografia, i tant és així que posteriorment va fer-se soci de l’entitat que ara presideix.

Finalment, la inauguració va concloure amb un breu parlament a càrrec del tinent d’alcalde de la Biblioteca Comarcal, Mario Ros, qui va agrair a l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes per la tasca que fa per mantenir viva la cultura fotogràfica i la gran aportació que això suposa per Blanes. La vetllada es va tancar –com no podia ser d’una altra manera- amb una fotografia de família i un brindis amb cava servit al Pati de la Magnòlia.



Comentaris