Avui test d’autodiagnòstic en competències digitals per a iaios

Blanes enceta la ruta a comarques gironines de la Unitat Mòbil de RTVE per promoure l’accés al món digital

El Bus de la ‘Generació D’ serà al Banc dels Músics del Passeig de Mar divendres de 16 a 19’30 h i dissabte de 10 a 13’30 h i de 16 a 19’30 h. Dilluns es traslladarà davant la Biblioteca tot el dia


Imatge RADIO TELEVISIÓN ESPAÑOLA 

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 11/01/2024


Durant els propers dies farà aturada a Blanes una de les Unitats Mòbils de RTVE d’una experiència anomenada ‘Generació D’, que s’està fent arreu de l’estat espanyol. El seu objectiu és promoure l’accés al món digital per a les persones que tenen més dificultats, així com ajudar a moure’s millor per la xarxa d’internet.

L’acció està emmarcada en una campanya del Govern d’Espanya, i inclou activitats i tallers pensats especialment per a les persones grans, tot i que està oberta a què hi puguin participar gent de totes les edats. L’experiència s’ajusta a les necessitats que pugui tenir cada usuari o usuària amb recursos i orientació per aplicar-ho a la vida quotidiana.


Generació D’ serà a Blanes els dies 12, 13 i 15 de gener

El Bus de la ‘Generació D’ arribarà a Blanes demà divendres, i es podrà visitar a partir de la tarda: a partir de les 4 de la tarda i fins a 2/4 de 8 del vespre, i s’instal·larà al Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista. L’endemà dissabte continuarà situat en aquest indret, però en aquest cas obrirà durant tot el dia: de 10 a 13’30 h i de 16 a 19’30 h

Diumenge ja es traslladarà a la nova ubicació on s’hi estarà l’endemà dilluns, 15 de gener. Serà a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, i l’horari de funcionament tornarà a ser durant tot al jornada: de 10 a 13’30 h i de 16 a 19’30 h. Està atès per quatre educadors que ajudaran a les persones que visitin l’autobús a fer el màxim de profitosa l’experiència, que és totalment gratuïta.


Blanes, primer punt de la ruta per comarques gironines

Amb l’arribada a Blanes que farà demà divendres, el Bus ‘Generació D’ encetarà el seu periple per comarques gironines, que continuarà el 16 de gener a Lloret. La ruta continuarà per aquest ordre: Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Figueres, Olot, Girona, L’Escala i, finalment, a La Bisbal d’Empordà, on finalitzarà la ruta del 5 al 7 de febrer.

La unitat mòbil està equipada amb tecnologia immersiva que convida a participar en tota una sèrie d’activitats pràctiques per fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals, ajustada a les capacitats i coneixements de cada usuari. Per això, es comença fent un test d’auto diagnòstic que permetrà conèixer el nivell de competències digitals, i es personalitza posant a la disposició de les persones que visiten el bus multitud de cursos, formacions o tallers on poden desenvolupar i enfortir els coneixements que ja tenien.

Així, es pot aprendre a fer una cerca òptima a internet fins a fugir de les fake news, optimitzar l’ús de les respectives xarxes socials que s’utilitzen, o bé gestionar la pròpia identitat digital. També es pot participar al joc d’escapada (escape room) que ajuda a posar en pràctica el què s’ha après si es vol resoldre el joc i aconseguir sortir de la sala.


Més informació sobre el projecte ‘Generació D’:

https://generaciond.gob.es

i als telèfons 900 101 493 i 608 929 207



Comentaris