El PP vol ajudes per a les empreses agrícoles de Blanes

El president del PP a Girona demana a la Generalitat ajuts econòmics a les empreses agràries gironines perjudicades per la sequera 

Jaume Veray es suma així a la petició formulada pels eurodiputats populars a la Comissió Europea reclamant la implicació del Govern de Sánchez i l’autonòmic 


Imatge AGENCIA EFE 

Nota de premsa PARTIT POPULAR

Rebuda 12/01/2024


El president del Partit Popular (PP) a Girona, Jaume Veray, ha demanat a la Generalitat que s’impliqui en l’activació de mesures compensatòries a les empreses agràries de la província per a fer front a la situació que pateix el medi rural. D’aquesta manera, Veray s’uneix a la petició del PP Europeu que, a través dels eurodiputats Dolors Montserrat i Juan Ignacio Zoido, ha reclamat a la Comissió Europea ajudes per a les empreses agràries catalanes perjudicades per la sequera. Els eurodiputats van reclamar que el Govern de Pedro Sánchez i la Generalitat que actuïn per compensar els perjudicis econòmics ocasionats per l’escassetat de pluges.

Veray ha indicat que un “pla de compensacions és necessari perquè les pèrdues en el l’àmbit agrari es preveuen que sumin 700 milions d’euros i, a més, la factura de l’aigua pujarà per a tots els catalans si s’han d’implementar les mesures de la Generalitat d’importar aigua amb vaixells i reduir la pressió de les aixetes”.

El president del PP a Girona ha recordat que a dia d’avui, “hi ha molts municipis que pateixen talls d’aigua diaris durant hores i alguns ajuntaments han hagut de pagar per aconseguir recursos hídrics alternatius”. És per aquesta raó que Veray es suma a les peticions dels europarlamentaris del seu grup per reclamar a la Generalitat agilitat en la presa de decisions i actuacions que permetin pal·liar els efectes que està tenint una sequera que ha fet baixar la mitjana interanual de precipitacions entre un 30 i un 50% el 2023.



Comentaris