Sorteig de 500 € en 10 premis de 50 € en vals de compra

Nou èxit de les campanyes comercials ‘Busca el Caganer’ i ‘L’Arbre dels Desitjos’ de l’ABBC

Aquest cap de setmana s’ha fet el sorteig de 500 € en 10 premis de 50 € en vals de compra, un acte encapçalat pel president de l’ABBC, Lluís Pascual, i el tinent d’alcalde, Jaume Frigola


Imatge facilitada per la institució 

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 15/01/2024


El Passeig de Dintre es va omplir dissabte passat a la tarda de gom a gom per assistir a la culminació de dues iniciatives impulsades per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. Es tractava del sorteig de la campanya ‘Busca el Caganer’, així com de l’activitat ‘L’Arbre dels Desitjos’.

Durant aquestes festes de Nadal ha estat freqüent veure corredisses de la canalla acompanyada de familiars i amics que voltaven per les botigues. Es tractava de la campanya ‘Busca el Caganer’, que consisteix en què s’empleni un llibret amb el segell dels establiments que hi participen, després de comunicar al botiguer o botiguera on s’amaga la figura més tradicional i popular del pessebre català: el caganer.

En aquesta nova edició han participat 56 establiments, i un cop es tenia el llibret emplenat s’obtenia la butlleta per participar al sorteig que es va fer dissabte passat a la tarda. Amb l’habitual expectació que sempre caracteritza els actes de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, els qui volien accedir als premis havien de dipositar les butlletes a la urna de gran capacitat dipositada a la taula central.


Sorteig de 500 € en 10 premis de 50 € en vals de compra

L’acte el van encapçalar el president de l’ABBC, Lluís Pascual, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Jaume Frigola, acompanyats de membres de la junta de l’entitat comercial. Abans de començar, el vicepresident de l’ABBC, Quim Planas, va començar a escalfar l’ambient –mai millor dit- encarregant-se d’oficiar una cerimònia plena de simbolisme.

Es tractava de cremar els desitjos que durant totes les festes de Nadal s’han anat penjant de l’Arbre dels Desitjos, un avet nadalenc emplaçat a la Plaça Verge Maria que s’ha anat engalanant amb butlletes on s’hi ha escrit desitjos de tota mena. Els membres de la junta de l’ABBC van escollir els més destacats, que es van encarregar d’anar llegint diversos nens i nenes mentre s’anaven cremant les butlletes.

Finalment, una mica més tard de 2/4 de 5 de la tarda, va arribar el moment culminant de fer el sorteig: 500 € en 10 premis de 50 € en vals de compra, així com un altre regal afegit. Es tractava d’un dels caganers fets de xocolata que ha estat exposat als 56 establiments durant aquests dies, les figuretes que la canalla havia de localitzar amagades als aparadors de les botigues.

Cada guanyador o guanyadora d’algun dels 10 vals de compra de 50€ podia decidir on anar a bescanviar el val, qualsevol de les 56 botigues i establiments que han participat en la campanya. Com ja sol ser habitual, el sorteig va omplir-se de l’emoció continguda de desitjar ser una de les persones afortunades, rialles i aplaudiments.



Comentaris