Avui toca gresca i xerinola a Blanes dintre d'un (des)ordre

629 persones desfilaran diumenge a La Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes  

Reunirà 17 carrosses i 10 colles que dimarts van assistir al sorteig per decidir l’ordre de sortida que es farà a les 17 h des de Mas Enlaire, a la Rambla Joaquim Ruyra nord 


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 08/02/2024


El gran nombre de persones que des de fa mesos treballen en la confecció de disfresses i carrosses ja tenen més a tocar la culminació d’aquesta fita. A Blanes l’acte culminant de les Festes del Carnaval sempre és la Rua de Carnestoltes que se celebra la tarda del diumenge coincidint amb el cicle festiu.

Enguany no és una excepció, de manera que diumenge vinent, 11 de febrer, l’espectacular Rua de Carnestoltes de Blanes brillarà amb llum pròpia al llarg del recorregut que la durà pels principals carrers de la ciutat. Blanencs i blanenques, així com visitants que arriben en molts casos des de força lluny, gaudiran de la gresca i la festa que es viurà amb genuïna intensitat i alegria.


Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes amb 629 participants

La nit d’aquest passat dimarts va tenir lloc el sorteig per decidir l’ordre de sortida de les colles que participaran diumenge a la Rua de Carnestoltes, que han augmentat en nombre de participants respecte l’any passat. Aquest 2024 hi haurà 10 colles que desfilaran acompanyades de 17 carrosses. Sumaran un total de 629 persones, mentre que l’any passat van ser-ne 549.

Pel que fa a la procedència de les colles, la major part provenen de les tres ciutats que formen part del projecte Carnaval de la Costa Brava Sud. De Blanes n’hi ha 4; de Lloret de Mar i Tossa de Mar 1 per cada població; de Pineda n’hi ha 2; de Massanes 1, i finalment de Riells i Viabrea una més. Respecte les quatre colles que provenen de Blanes són l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Associació de Veïns de Quatre Vents, l’Associació Que Vingui Qui Vulgui i la colla Bendita Locura.

Respecte el recorregut que emprendrà la Rua de Carnestoltes, que sortirà diumenge vinent a les 5 de la tarda, seguirà el mateix que els anys anteriors. La capçalera estarà situada al barri de Mas Enlaire, a la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra nord amb el Carrer Riera Alta, al barri de Mas Enlaire. Des d’aquí, emprendrà una ruta que la durà fins la Plaça Solidaritat, la Rambla Joaquim Ruyra sud fins la Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i el seu punt final situat a la Plaça dels Països Catalans.


6.200 € en premis al Concurs de la Rua de Carnestoltes de Blanes

La Rua de Carnestoltes de Blanes incorpora tota la càrrega festiva, de llum, música i color que identifica el Carnaval viscut de manera més intensa a Blanes. Les colles que hi participen compten amb diversos incentius. Un d’ells són els premis als què es pot accedir, estructurats en diferents categories en funció de la procedència, el nombre de persones i elements amb què compta.

El jurat qualificador haurà d’escollir fins a un total de 15 premis per a les diferents modalitats. Hi ha tres principals categories: per a carrosses foranies, per a carrosses que siguin de Blanes, i per a comparses. En aquest darrer cas és indiferent la procedència. En total hi ha 6.200 € en metàl·lic, sumant les quanties de les 15 categories de premis.

Pel que fa a l’ordre en què aniran sortint les colles participants diumenge vinent, serà el següent : Associació de Veïns Quatre Vents (Blanes), Bendita Locura (Blanes), Colla Bon Rotllo (Riells i Viabrea), Els Guapus (Tossa), Colla ja ho farem (Massanes), Comparsa Tribala (Pineda), Colla Encantats (Lloret), Esbart Joaquim Ruyra (Blanes), Els Xul@s (Pineda) i Que Vingui Qui Vulgui (Blanes)



Comentaris