Marimurtra peticions d'intercanvi de llavors fins a l'abril

El Jardí Botànic Marimurtra publica l’Index Seminum 2023-2024 amb 185 tàxons botànics 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST

Nota de premsa MARIMURTRA

Rebuda 23/01/2024


L’Index Seminum és un catàleg que conté les llavors disponibles. El de Marimurtra, enguany compta amb 185 tàxons botànics compresos en 53 famílies. Com a novetat, aquest any hi destaca la presència de 32 varietats hortícoles tradicionals (tomàquets, pebrots, carabasses...), la majoria d’elles de Catalunya, fruit dels objectius de recerca, conservació i divulgació del Jardí Botànic. 

Aquest catàleg és una xarxa de connexió entre els jardins botànics d’arreu del món on també es relacionen centres d’investigació i universitats. L’objectiu de l’Index Seminum és facilitar l’intercanvi de llavors de manera gratuïta entre aquests centres per tal de facilitar la conservació i estudi de les espècies vegetals. 

Durant el 2023, el Jardí Botànic Marimurtra va publicar l’Index Seminum amb 175 tàxons i 60 famílies, havent realitzat 33 enviaments a 21 jardins botànics o centres de recerca de 16 països diferents, sumant un total de 290 lots de llavors.

Les peticions es poden fer a través del formulari que es pot trobar al web

https://marimurtra.cat/index-seminum

així com consultar tots els tàxons i detalls de l’Index Seminum del Jardí. S’accepten peticions fins al 30 d’abril de 2024.



Comentaris