Tots els hipertensos i diabètics avui tenen una cita a Blanes

El colesterol, el sucre en sang i la pressió arterial, temes a tractar en la tercera sessió del cicle ‘La Salut Importa’ 

El dijous 29 de febrer, de 10’30 a 12’00 h, es tractaran aquestes qüestions al Casal Cívic Comunitari Benet Ribas, a la Plaça d’Espanya, a càrrec de personal sanitari del CAP Blanes


Imatge facilitada per la institució 

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 27/02/2024


Després de l’èxit de les dues primeres xerrades que ja s’han fet fins ara, el proper dijous 29 de febrer tindrà lloc la tercera sessió del cicle ‘La Salut Importa’. Es farà de 2/4 d’11 del matí fins les 12 del migdia al Casal Cívic Comunitari Benet Ribas, a la Plaça d’Espanya. El tema que es tractarà interessa tothom en general.

Es presenta sota el títol ‘Què hem de saber sobre el colesterol, el sucre en sang i la pressió arterial?’, i donarà a conèixer a les i els assistents les nocions bàsiques que cal tenir en compte en relació a aquests tres factors que contribueixen a ser un indicatiu sobre l’estat de salut. Anirà a càrrec de tres infermeres del CAP Blanes: Mireia Bravo, Esperanza Lucas i Eli Baltrons, que podran aportar molta informació sobre tres temes que coneixen abastament.

En l’anterior sessió celebrada el 15 de febrer, es va comptar amb la salutació de benvinguda que va anar a càrrec de la tinent d’alcalde de Salut de l’Ajuntament de Blanes, Rosa Aladern. La regidora va lloar la iniciativa que han tingut els i les professionals de la salut del CAP Blanes, agraint també la nodrida presència de públic assistent, que aviat va deixar petita la sala.


Cicle ‘La Salut Importa’, 10 sessions fins al 13 de juny

El cicle ‘La Salut Importa’ l’ha posat en marxa l’equip d’Atenció Primària de Blanes, adscrit a l’Institut Català de la Salut (ICS). Són xerrades divulgatives completades amb tallers pràctics sobre un munt de temes. El seu objectiu és fomentar la prevenció, les cures personals i l’empoderament de la ciutadania en qüestions de salut. S’adreça principalment a la població adulta i, en especial, a les persones majors de 65 anys.

El programa inclou 10 sessions divulgatives a càrrec de professionals en medicina, infermeria, treball social, nutrició, fisioteràpia o l’administració del CAP, encarregats de difondre temes vinculats a la salut des de diverses vessants. Tenen una periodicitat quinzenal, i s’estan fent coincidint sempre amb un dijous a la primera hora: de 10’30 h a 12 h.

Totes les sessions s’estructuren amb una part més divulgativa i explicativa, així com un taller de caire més pràctic perquè es pugui aprofitar millor per part de les persones que hi assisteixin. S’estan acollint en diferents espais repartits arreu del municipi. D’aquesta manera, es vol facilitar l’assistència del major nombre de públic, a qui es vol impartir coneixements relacionats amb pràctiques habituals per controla i millorar la salut, especialment de les persones grans.

Així, s’han programat sessions a la Biblioteca Comarcal, al Casal Cívic Comunitari Benet Ribas, a l’exterior del CAP 2, al local de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, així com al Casal Cívic i Comunitari de Can Borell, entre d’altres. El projecte ‘La Salut Importa’ l’han impulsat quatre professionals de la salut: Isabel Ridaura, Marina Díaz, Cristina Giralt i Gemma Sola, de l’equip de Salut Comunitària del CAP Blanes. Han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com d’altres col·laboracions.

A l’hora de definir el seu contingut, han recollit les inquietuds que escolten a diari de les usuàries i usuaris del centre. ‘La Salut Importa’ és un dels seleccionats i becats dins l’Estratègia d’Atenció Primària i Comunitària (APiC), i s’emmarquen dins del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 impulsat des del Departament de Salut de la Generalitat.



Comentaris