Acció de govern Ple de l'Ajuntament febrer 2024 (i 2)

L’Ajuntament de Blanes aprova inicialment l’ordenança reguladora dels usos de l’aigua en situació de sequera

Un altre dels punts destacats del ple d’ahir va ser la renúncia al seu càrrec de regidora de BECP, Sònia Antequera, a qui l’alcalde va lliurar la Font Gòtica, el màxim reconeixement del consistori


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 01/032024


A banda del debat dels pressupostos municipals pel 2024, el ple del passat mes de febrer celebrat ahir també va incloure diversos punts destacats. Un d’ells va ser l’aprovació inicial de l’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera al municipi de Blanes, que va ser aprovada per tots els grups municipals llevat de la CUP, que es va abstenir.

Contempla la tipificació de diverses infraccions que van des de les lleus, amb sancions de fins a 750 €, fins a les molt greus que inclouen multes de 1.501 € fins a 3.000 €, passant per les rus, que preveuen sancions de 751 € fins a 1.500 €. Es refereixen a omplir o reomplir piscines, regar jardins o zones verdes, mantenir fonts ornamentals o elements lúdics d’aigua, o bé el consum excessiu d’aigua en cas d’estar limitat per a ús domèstic, entre d’altres.

D’altra banda, inclou un annex amb la limitació del consum domèstic en estat d’emergència, a partir dels quals tindran consideració de ‘consum excessiu’. A Blanes la mitjana de població empadronada per habitatge és de 2’5, per això els consums mitjans seran els següents: en Emergència I, els consums excessius mitjans per habitatge seran de 117 litres per habitant i dia x 2’5 habitant/habitatge: 292’5 l/habitatge i dia. En Emergència II, són 108 litres per habitant i dia x 2’5 habitant/habitatge: 270 l/habitatge i dia. I finalment al nivell d’Emergència III són de 99 litres per habitant i dia x 2’5 habitant/habitatge: 220 l/habitant i dia. Mentre no es disposi de comptadors amb telemesura, els consums excessius mitjans per habitatge correspondran al període de facturació de 2 mesos:

Emergència I: 292,5 l/habitatge.dia x 60 dies = 17,55 m3/habitatge.bimestre

Emergència II: 270 l/habitatge.dia x 60 dies = 16,20 m3/habitatge.bimestre

Emergència III: 220 l/habitatge.dia x 60 dies = 13,20 m3/habitatge.bimestre


Renúncia de Sònia Antequera al seu càrrec de regidora

Al terme del darrer tema de debat, abans d’entrar a l’apartat de Precs i Preguntes, el ple va incloure un punt d’inflexió per incloure la renúncia al seu càrrec de regidora de la representant de BECP Sònia Antequera. Tal com va anunciar fa uns dies la formació a què pertany, plega per motius estrictament personals i professionals.

Representants dels diferents grups polítics municipals van elogiar la cordialitat i el bon tracte que sempre ha demostrat tenir la fins ara regidora, coincidint tothom que se la trobarà a faltar, tot i entendre i respectar la seva decisió. Sònia Antequera va entrar a formar part del consistori el passat mes de juny del 2023 per primera vegada, i en el proper ple del mes de març la substituirà com a representant de BECP Pere Lopera, qui ja va ser regidor de BECP durant l’anterior mandat.

Un cop recollida la seva renúncia, l’alcalde Jordi Hernández, va lliurar-li a Sònia Antequera la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes: una reproducció de la Font Gòtica, tal com és preceptiu quan les regidores i regidors deixen el seu càrrec. Tant després de les paraules de la regidora com un cop rebuda la Font Gòtica, regidors i regidores, així com el públic de la sala, van dedicar-li sengles aplaudiments de recolzament i homenatge.



Comentaris