Avui narrativa, poesia, teatre, periodisme i cançó a Blanes

DARRERA HORA

Premi de Narració Joaquim Ruyra – Dotació: 2.500 €. Jaume Capsada Coll (Barcelona) – Obra: Al país dels ungrus

  • Viu a Palà de Torroella, una població que ha reproduït conjuntament amb Ester Llobet al llibre ‘La grandària del món. Entorn, història i imaginari de Palà de Torroella’. L’any 1997 va escriure amb Valeria Bergallí l’adaptació teatral de ‘L’estrany cas del Doctor Jeckyll i Mister Hyde’, que es va representar a La Cuina de l’Institut del Teatre, i afirma que mai no havia donat un text per acabat.

Premi de Poesia Benet Ribas – Dotació: 2.000 €. Clara Ballart Lladós (Girona) – Obra: La llum igual

  • Nascuda a Barcelona l’any 1995, fa tot just dos anys va guanyar el 37è premi de poesia Miquel Martí i Pol amb el poemari ‘L’aigua entre les coses’. Formada acadèmicament com a filòloga anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Cambridge, actualment treballa en el seu doctorat a la UOC al voltant de la censura i l’art com a missatge polític i llibertari.

Premi de Teatre Josep Ametller – Dotació: 2.000 €. Carles Batlle Jordà (Argelaguer) – Obra: La Seducció

  • Novel·lista, autor teatral i traductor, les seves obres dramàtiques –traduïdes a més d’una desena de llengües- han estat estrenades i publicades a diversos països d’Europa i Amèrica. És la segona vegada que guanya el Premi Recvll de Teatre, després que l’any 2002 ho va fer amb l’obra ‘Oasi’, que va obtenir el premi a la millor traducció a l’alemany al Festival del Stadt Theater de Bremen al 2004. Entre les seves obres escèniques destaquen ‘Temptació’, estrenada l’any 2004 al Teatre Nacional de Catalunya i al Burgtheater de Viena; o bé ‘Still Life’, que també es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya la temporada 2019-2020.

Premi de Periodisme Salvador Reynaldos – Dotació: 800 €. Fcesc. Xavier Ferré Martí (Reus) – Obra: Mare Nostrum, mare mortum

  • Psicòleg i escriptor, és la segona vegada que guanya un Premi Recvll, tot i que no en la mateixa categoria literària. L’any 1980 va ser guardonat amb el Premi d’Assaig Literari amb ‘Passat, present i futur de l’escoltisme’. Poder assistir enguany a l’acte de lliurament, li ha significat treure’s l’espina que tenia clavada des de llavors. Això és perquè fa 44 anys estava fent el servei militar i no va poder venir a Blanes per recollir-ho personalment, cosa que van fer els seus pares en nom d’ell. Ha escrit obres en diversos gèneres, i la seva activitat actual com a voluntari de Creu Roja en suport psicològic i docència a persones vulnerables l’ha permès conèixer de primera mà els periples de persones arribades de fora, que l’ha inspirat per escriure el text guanyador.

Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà – Joaquim Abril – Dotació 800 €. David Moré i Aguirre (Tossa) – Obra: A les envistes dels cent

  • Llicenciat en història a la Universitat de Girona, té un màster de gestió d’organitzacions i projectes culturals per la UdG el 2003, i un altre de recerca històrica per la mateixa universitat el 2011, i actualment és doctorand en aquest centre universitari i arxiver de Tossa de Mar. Autor de diverses monografies, ha escrit nombrosos articles sobre història local tossenca, i és membre de diversos centres d’estudis i altres entitats cultural.

Premi Cançó en Català – Dotació: 500 €. Mireia Pagès Farró (Girona) – Cançó: Sé que no t’agrado així

  • Graduada en 6è grau professional de piano clàssic i en llenguatge musical, i compta amb estudis de cant, dansa i teatre. És música en casaments, presentacions i tot tipus d’esdeveniments i celebracions. Com a cantautora, actualment està preparant la publicació del seu primer EP. El seu estil musical el defineix ella mateixa com a melancòlic, íntim i influït pel soul i el pop. A banda de la seva faceta musical, està estudiant de 4rt de Comunicació Audiovisual, és col·laboradora de Televisió Costa Brava, i entusiasta del Cinema i el Teatre Musical.




Els premis Recvll de Blanes arriben a la 60a edició amb 117 obres presentades, 24 més que l’any passat


CA.WIKIPEDIA.ORG 

Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Rebut 05/03/2024


Els premis Recvll de Blanes arriben aquest diumenge a la 60a edició i ho fan amb un increment de les obres presentades. En concret, són 117 les propostes que ha rebut el jurat, 23 més que el 2023. Com és habitual, la categoria que ha recollit més obres ha estat la del premi narrativa Joaquim Ruyra, amb 42. El de poesia n’ha registrat 36, el de teatre 19, el de retrat n’ha rebut deu de propostes, mentre que el de periodisme i el de cançó en català n’han registrat cinc cadascun. En total, el nombre de propostes corresponen a 111 autors diferents, majoritàriament de la demarcació de Barcelona, seguits de Girona, Tarragona, València, Lleida, les Balears i Andorra. A més, hi ha tres obres literàries d’autors de Blanes.

L’acte de lliurement dels premis es farà el proper diumenge 10 de març al Teatre Municipal de Blanes. Serà allà on es donarà a conèixer la decisió del jurat, que ja ha decidit quins són els guardonats en cada categoria. Un jurat que estarà presidit per Maria Mercè Roca i que compta amb la presència d’Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Laura Masquiel, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca.

Pel que fa a la dotació dels premis s’enfila fins als 8.700 euros. El premi més ben remunerat és el Joaquim Ruyra de narrativa que compta amb 2.500 euros. El vencedor del Josep Ametller de teatre s’emportarà 2.000 euros, mentre que el guanyador del Benet Ribas de poesia s’endurà 1.500 euros. El Salvador Reynaldos de periodisme i el Rafel Cornellà – Joaquim Abril de retrat literari compten amb 800 euros cadascun i el de canço en català 500 euros.



Comentaris