Blanes de la Benedicció de Rams fins a l'Aplec del Vilar

Blanes acollirà una 40ena d’activitats coincidint amb les Vacances de Setmana Santa

L’Ajuntament de Blanes ha editat un fulletó que inclou els actes lúdics, populars, religiosos, esportius i culturals, accessible online a www.blanes.cat/setmanasanta


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 22/03/2024


El proper cap de setmana Blanes encetarà les tradicionals Vacances de Setmana Santa, conegudes també com les Vacances de Primavera. Un cicle festiu que es viu amb especial intensitat en aquesta població on comença la Costa Brava. Com marca la tradició, el tret de sortida tindrà lloc el Diumenge de Rams, que enguany s’escau el 24 de març, seguit per un reguitzell d’activitats lúdiques, populars, esportives, religioses i culturals.

Amb l’objectiu d’informar tant blanencs i blanenques com el gran nombre de visitants que registra Blanes coincidint amb la Setmana Santa, el Departament de Promoció de la Ciutat ha editat un fulletó on s’hi inclouen totes les activitats d’aquests dies. El díptic s’ha compilat des de Promoció de la Ciutat amb la col·laboració de tots els departaments on es coordinen i/o organitzen activitats.


Una 40ena d’activitats per a tots els gustos i edats recollides a un fulletó

La guia d’activitats s’identifica amb una de les imatges més característiques d’aquests dies: un cistell farcit dels típics i populars Ous de Pasqua. La coneguda imatge relacionada amb les Vacances de Setmana Santa dóna pas al recull d’actes i activitats que s’han organitzat coincidint amb el cicle festiu: des del 24 de març (jornada de la Benedicció de Rams) fins al 2 d’abril, quan tindrà lloc el tradicional ‘Aplec del Vilar’, festiu a Blanes.

A banda de les activitats, també es parla de les exquisideses gastronòmiques relacionades amb pastisseries i fleques típiques d’aquestes dates, com per exemple els bunyols, el tortell de rams, els ous de pasqua o la coneguda mona que regalen els padrins i padrines als fillols i filloles. Una manera més de promocionar aquesta branca gastronòmica. Respecte el primer acte que encetarà el periple festiu, la Benedicció del Diumenge de Rams del proper 24 de març, s’allotjarà a les tres principals parròquies que hi ha a Blanes, amb els següents horaris :

  • Església Santa Teresa (Ca la Guidó) 10’30 h
  • Església Santa Maria (Blanes Centre) 12’00 h
  • Església Sagrada Família (Els Pins) 12’00 h

Els fulletons s’han editat en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès, i es poden consultar online a www.blanes.cat/setmanasanta Les celebracions relacionades amb la religió ocupen la major part del fulletó, així com també els actes populars relacionats amb aquest període. Així, hi ha des de les dues processons religioses de divendres i diumenge fins als dos actes més destacats que protagonitzen els Manaies de Blanes: els respectius canvis de capità del 28 de març i la de l’endemà protagonitzada pels Manaies Iuniores.

Completen el fulletó les activitats de caràcter esportiu, lúdic, cultural i de lleure que s’allarguen durant gairebé dues setmanes. Al díptic també s’han inclòs les exposicions, les propostes d’oci i turisme que farceixen l’Agenda d’Activitats de Blanes i altres propostes per gaudir d’aquests dies, també accessibles a 

https://www.blanes.cat/agenda



Comentaris