Fumbol handbol i basquetbol addictes i obsessos per l'esport

Blanes revalida la capitalitat europea del turisme esportiu per Setmana Santa amb 10.000 atletes a les instal·lacions municipals

Provenen d’arreu del món per participar en competicions internacionals, allotjats en establiments hotelers de la ciutat fins a omplir les màximes capacitats


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 23/03/2024


A Blanes ja fa temps que parlar de Setmana Santa és parlar d’autèntica capitalitat de turisme esportiu. La posada en marxa fa més d’una dècada de la Ciutat Esportiva Blanes(CEB) –un equipament elogiat unànimement per les organitzacions estatals i internacionals que han allotjat aquí els seus respectius esdeveniments- va marcar l’inici d’aquesta voluntat que ara ja és una realitat.

Al llarg dels propers dies, coincidint amb la Setmana Santa, les instal·lacions esportives municipals acolliran un gran volum d’esportistes procedents tant de Catalunya com de l’estat espanyol i de països d’arreu del món. Vindran aquí per participar en les diferents competicions que s’allotjaran a les pistes interiors de la Ciutat Esportiva Blanes, així com als tres camps municipals de futbol: un d’exterior a la mateixa CEB, així com els que hi ha a Ca la Guidó i a Can Borell.

Tant és així, que les previsions del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes són que les instal·lacions municipals estiguin a ple rendiment tant en sessions matinals com a la tarda-vespre. Si queda alguna franja horària lliure, s’aprofitarà per fer entrenaments d’equips estrangers o habituals de les entitats esportives municipals. Això significa haver de redoblar esforços per mantenir l’habitual eficiència i professionalitat amb què s’atenen als i les visitants d’arreu.


Més de 10.000 atletes en diferents competicions en allotjaments blanencs

Sumant els diferents esdeveniments esportius que tindran lloc durant els propers dies als equipaments esportius de l’Ajuntament de Blanes, dóna com a resultat més de 10.000 esportistes. Participaran als esdeveniments estatals i internacionals organitzats per clubs, entitats i empreses esportives que ocupen les instal·lacions municipals mitjançant lloguers.

Són viatges esportius, però també tornejos, entrenaments i campus tècnics, així com estades esportives que han triat el municipi per ser-hi en les millors condicions possibles, amb instal·lacions de primer ordre que, indiscutiblement, ofereixen les millors prestacions. Ara bé, si és evident que aquesta és una de les principals raons que els fa triar Blanes, n’hi ha una altra que totes les organitzacions que han fet estada aquí també han coincidit en assenyalar.

Quan acaben les competicions poden gaudir del necessari esbarjo passejant per la població on comença la Costa Brava, un dels destins turístics més ben valorats per l’atractiu natural que té. Un altre al·licient afegit és la situació geogràfica de Blanes, a 65 km de Barcelona i 40 km de Girona, dos pols d’atracció perquè, al marge de les competicions esportives, també aprofitin la seva estada aquí per acostar-se a conèixer atractius culturals i turístics al seu abast, invertint poc més d’una hora.

Pel que fa a l’allotjament, els i les esportistes monopolitzen els establiments d’hostaleria blanencs que poden enquibir-los quan les capacitats dels hotels triats així ho permeten. Són un total de vuit competicions, cadascuna de les quals depassa el miler de participants majoritàriament, si bé també n’hi ha en menor quantia.

Per ordre cronològic, les principals competicions que hi haurà començaran amb el Trofeu Mediterrani de Futbol que organitza Komm Mit International, amb més de 1.000 participants de diverses nacionalitats. També hi haurà un Torneig Internacional d’Handbol d’Spain Team Tours amb 200 participants i dos torns del Blanes Basketball organitzat pel Club de Bàsquet Blanes i Basketmon.

Aquesta és una de les competicions que suma més esportistes amb les dues parts de què consta: a la primera n’hi ha prop de 1.200 i a la segona més de 1.500 de diverses nacionalitats. També hi haurà la Copa Setmana Santa de Futbol de Komm Mit International amb més de 1.500 futbolistes; el 44è Trofeu Sant Jaume de Futbol de Travel Sports amb 1.100 assistents de Grècia, Polònia, Itàlia, França, Bèlgica, Malta i Espanya; la Copa Maresme de Futbol amb un miler d’esportistes i la cerimònia de benvinguda de l’Eurosporting amb 1.500 assistents.


Comentaris