Relleu a l'Administració Perifèrica de l'Estat a comarques gironines

Presa de possessió de Pere Parramon com a subdelegat del Govern espanyol a Girona

  • Doctor en Història de l'Art i professor
  • Ex regidor del PSC a l'Ajuntament de Girona


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa DIPUTACIÓ

Rebuda 21/03/2024


Pere Parramon ha pres possessió aquest dijous al migdia com a subdelegat del Govern espanyol a les comarques gironines. Parramon, que fa pocs dies va deixar de ser regidor de l'Ajuntament de Girona, exerceix en el seu nou càrrec des del passat 12 de març. Substitueix Albert Bramon, que s'ha jubilat.

En l'acte institucional, que ha tingut lloc a la subdelegació del govern a Girona, hi ha assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carles Prieto, així com alcaldes i representants de diferents municipis de les comarques gironines.



Què dimonis és un subdelegat?

Les Delegacions del Govern exerceixen l'adreça i la supervisió de tots els serveis de l'Administració General de l'Estat i els seus Organismes públics situats al seu territori (serveis integrats i no integrats). Representen al Govern al territori de la Comunitat Autònoma. D'acord amb l'article 154 de la Constitució Espanyola: ”Un Delegat nomenat pel Govern dirigirà l'Administració General de l'Estat al Territori de la Comunitat Autònoma i la coordinarà, quan escaigui, amb l'administració pròpia de la Comunitat".

Les Delegacions del Govern estan adscrites orgànicament al Ministeri de Política Territorial, a través de la Secretaria d'Estat de Política Territorial. Dins d'aquesta Secretaria d'Estat, la Secretaria General de Coordinació Territorial és l'òrgan al que correspon la coordinació de l'activitat de l'Administració General de l'Estat al Territori i l'assistència a la mateixa. De la Secretaria General de Coordinació Territorial depèn la Direcció general de l'Administració General de l'Estat al Territori, a la qual se li atribueix la coordinació i assistència a les Delegacions i Subdelegacions del Govern.


Disposen dels següents òrgans:

  • Subdelegacions del Govern a les províncies i Adreces Insulars.
  • Secretaria General i, si escau, Sotssecretaria General.
  • Àrees funcionals, per a la gestió dels serveis integrats de Foment, Indústria i Energia, Sanitat i Política Social, Alta Inspecció d'Educació i Treball i Immigració.
  • Gabinet, com a òrgan de suport i assistència immediata al Delegat.
  • Comissió Territorial d'Assistència, integrada pels Subdelegats del Govern, els Directors Insulars si escau, el Secretari General, el Cap de Gabinet, els Directors de les Àrees Funcionals i els responsables dels serveis no integrats que el Delegat del Govern determini.

Comentaris