Acció de govern Ple de l'Ajuntament abril 2024

L’Ajuntament de Blanes desencalla la futura construcció d’un hotel de 80 habitacions, pendent des de feia una vintena d’anys

Es va aprovar per unanimitat al ple celebrat ahir, on no va prosperar una moció per limitar els habitatges d’ús no residencial i l’impuls de polítiques públiques d’habitatge


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 26/04/2024


Un dels temes més destacats aprovats al ple municipal d’aquest mes d’abril celebrat ahir a la nit va ser l’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana (PMU) d’una edificació situada al Passeig de S’Abanell. Aquest pla permetrà poder desencallar la futura construcció d’un hotel, pendent de poder tirar endavant des de feia una vintena d’anys.

Es tracta d’un edifici propietat de ‘Aqua Hotel’ promogut per Sky Blanda S.L. situat davant de mar, que romania sense poder-se utilitzar. Ara, amb l’aprovació del PMU, que va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals, es tirarà a terra l’edificació i es construirà un hotel que tindrà capacitat per a 80 habitacions. El problema que no permetia fer cap acció era que l’edificació incomplia la servitud de protecció de la Llei de Costes.

Per poder desencallar-ho, s’ha redactat el PMU acollint-se a una excepcionalitat d’aquesta legislació que ho permetrà. Això és perquè compleix diversos requisits, i a més a més també compta amb un informe favorable de la Direcció General de la Costa i el Mar, l’òrgan competent en matèria de compliment de les normatives sectorials de costes.


Moció per limitar els habitatges d’ús no residencial

Un altre dels temes tractats a la sessió plenària va ser la moció presentada per la CUP, amb el recolzament d’ERC i BECP, per a la limitació dels habitatges d’usos no residencials i l’impuls de polítiques públiques d’habitatge. La proposta d’acord es va quedar sense aprovar: els tres proponents van votar-hi a favor, mentre que la resta de partits (PSC, JxB, Grup Blanes, Blanes SI, PP i VOX) ho van fer en contra.

La resta de punts de debat es van aprovar per unanimitat: la petició de declaració de compatibilitat d’una treballadora de l’Ajuntament de Blanes, i la modificació dels nomenaments de diversos representants del consistori en diferents organismes. Es tractava de regularitzar la situació, després que en l’anterior ple va prendre possessió del seu càrrec un nou regidor, que ara passarà a representar el consistori en diverses comissions i organismes.

El darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual als plens ordinaris, va ser l’apartat de Precs i Preguntes. Aquí els diferents partits polítics van tractar diversos temes: la celebració de la Feria de Abril, el Blanes Costa Brava International Film Festival, les zones blaves, millorar l’organització de la Fira de Sant Jordi, la protecció del Delta de la Tordera, el transport urbà, i la operació d’asfaltat, entre d’altres qüestions.



Comentaris