Alumnes d’ESO millorar l’estat de conservació del bosc

L’INS Serrallarga realitza un servei comunitari que ha millorat l’estat del bosc del Jardí Botànic Marimurtra

Gràcies a aquesta acció s’han extret plantes invasores i s’han instal·lat caixes niu per controlar les plagues invasores que habiten als arbres


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST

Nota de premsa MARIMURTRA

Rebuda 12/04/2024


Els alumnes de l’INS Serrallarga de Blanes han realitzat, durant tres dies, un servei comunitari al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els alumnes de l’ESO facin un treball en equip, coneguin diverses espècies de flora i fauna i, alhora, col·laborin en millorar l’estat de conservació del bosc amb diverses tècniques.

Per portar-la a terme, els 119 alumnes s’han dividit en grups amb els següents reptes: catalogació d’espècies, extracció de plantes invasores, arranjament de camins, comunicació i biodiversitat. En aquest darrer grup la tasca ha consistit en construir caixes niu i instal·lar-les en punts estratègics dels arbres per atraure als ocells que faran el control de plagues invasores.

La responsable de Divulgació del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, Anna Sans, ha destacat la importància d’aquest tipus de projecte “a nivell educatiu i pedagògic que, alhora, milloren l’estat de conservació dels boscos que són propietat del jardí”.

El projecte està subvencionat pel Departament de Sostenibilitat i Acció Climàtica de la Generalitat, coordinat per Xatrac, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Jardí Botànic Marimurtra.

Es pot consultar més informació sobre aquesta iniciativa a: 

https://marimurtra.cat/ins-serrallarga-bosc-marimurtra



Comentaris