Avui al·legat a la capacitat de somniar de la humanitat

El Mirall presenta aquest cap de setmana el seu darrer muntatge: ‘Nebulosa’, una invitació a somniar

Sota dramatúrgia i direcció de Pep Alum amb el suport de Carme Rodríguez, es representarà al Teatre de Blanes dissabte a les 21 h i diumenge a les 19 h


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 25/04/2024


Aquest cap de setmana, que culminarà la setmana més literària i cultural de totes les que puguin haver, marcada per la celebració de la Diada de Sant Jordi, Blanes ha programat una proposta que s’inscriu de manera molt adequada a tot aquest àmbit. Es tracta del darrer muntatge del veterà grup de teatre blanenc ‘El Mirall’.

Aquesta vegada ens presenta ‘Nebulosa’, amb dramatúrgia i direcció del fundador del grup, Pep Alum, amb Carme Rodríguez com ajudant de direcció, i un elenc d’actors i actrius que, en alguns casos, serà la primera ocasió que participen en l’experiència teatral que proposa El Mirall. En la línia del què sol ser marca de la casa, es tracta d’una proposta teatral coral, inspirada en la vida real i en la onírica que a tots i totes ens sedueix.


Nebulosa’ o ballar primer i pensar després

Tal com explica l’ànima des de fa dècades del grup El Mirall, Pep Alum, una de les inspiracions que mou ‘Nebulosa’ és un poema de Samuel Beckett que significa tota una declaració d’intencions, un al·legat a la capacitat de somniar de la humanitat, tot i que darrerament sembli impossible. Es tracta d’un poema que el dramaturg blanenc juxtaposa a una frase més coneguda, la de John Lennon que deia que ‘la vida és allò que passa mentre fem plans’.

Per contra, Pep Alum ens proposa aquest poema beckettià: “Intenta-ho sempre, equivocat’, no et preocupis. Torna a intentar-ho, torna’t a equivocar, però equivoca’t millor. Balla primer, pensa després !. Aquest és l’ordre natural”. A partir d’aquesta autèntica declaració d’intencions es pot intuir millor què li espera a l’espectador que decideixi acceptar aquest nou repte d’El Mirall.

Els somnis, els desitjos i com planifiquem les nostres vides. El pas dels anys i aquells tan anomenats trens que hem deixat passar i no vàrem voler agafar.... o per contra sí que ens vàrem atrevir a pujar-hi, i potser el trajecte o el destí no van ser l’esperat... o potser si. Tot plegat, contradictori o no, embolcalla aquesta ‘Nebulosa’ on el públic que ho desitgi s’hi podrà submergir el proper cap de setmana al Teatre de Blanes.


Un espai on deixar anar la bogeria més sana

En definitiva, El Mirall construirà en dues representacions que s’acolliran al Teatre de Blanes dissabte i diumenge un espai inventat ex professo per a la ocasió perquè durant una estona es trenqui amb tot el què és previsible, recurrent, normal, allò que és ‘correcte’, els cànons i les cotilles a què ens sotmet sovint la societat. Per contra, el què proposa és connectar amb aquella vena més boja que tothom podem trobar si ens hi fixem. Una bogeria sana, d’aquelles que ajuden a resistir una realitat que massa sovint no és precisament allò que ens atrevíem a somniar, a desitjar temps enrere.

Per submergir-se en aquesta ‘Nebulosa’, Pep Alum compta amb els actors i actrius Silvia Marquès, Esther Bordallo, Oriol Gallart, Patricia González, Mireia Font, Xavier Puigdemont, Mireia Bautista, Clara Adel, Càrol Armengol, Kam Henao, Jaume Claret i Lisa Ferri. En la il·luminació l’acompanyen Carlos González i Hugo González; l’espai sonor és a càrrec de Suli Campos i Kore Velasco; i Oriol Gruat i el propi Pep Alum són responsables de l’escenografia i l’atrezzo.

Nebulosa’ es representarà al Teatre de Blanes el proper dissabte a les 21 h i l’endemà diumenge a les 19 h. Les entrades anticipades, al preu de 12 €, es poden comprar online a

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/665-nebulosa.html

Les entrades presencials es vénen de dimarts a divendres de 10 a 12’30 h a Casa Saladrigas –només es pot pagar amb targeta-, així com a la taquilla del teatre una hora abans de l’inici de l’espectacle.



Comentaris