Avui cultius de cicles curts i tractaments de plagues

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes forma als professionals del món de la planta amb les jornades Tècniques

Aquest divendres, 12 d’abril, tindrà lloc una formació sobre horts ecològics i la seva gestió


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST


Nota de premsa MARIMURTRA

Rebuda 10/04/2024


El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes organitza un conjunt de sessions formatives lligades entre si conceptualment i destinades al sector especialitzat de la jardineria, la botànica i el món de la planta.

La propera jornada d’aquest divendres, 12 d’abril, tracta de com l'agricultura intensiva local ha anat adaptant els seus cultius i la seva gestió cap a una forma sostenible. Amb l'interès d'aprofundir en la gestió de la diversitat de cultius de cicles curts, en els tractaments de les principals plagues així com en les diferents tècniques pel manteniment de la fertilitat del sòl.

Per complementar la jornada es parlarà de la importància de preservar el cultiu de varietats locals d'horta i com aquestes enriqueixen la biodiversitat dels horts. Finalment, es farà un tastet de receptes elaborades amb productes de proximitat dels agricultors de la jornada, preparades per les expertes culinàries Montse Verdaguer i Júlia Navarro de Kilòmetre0.cat

La formació comptarà amb les ponències de tres experts en la matèria; Jordi Puig Roca, Miquel Riera i Cristina Pozo Vives.


  • Jordi Puig Roca, investigador en agrobiodiversitat, especialista en biodiversitat cultivada i productor d’horta ecològica, explicarà la importància de la biodiversitat cultivada en un context de crisi climàtica.
  • Miquel Riera, cap de l’explotació de l’Horta Ecològica Pla de Munt, oferirà les seves experiències d'una transició cap a l'agricultura ecològica.
  • Cristina Pozo Vives, enginyera tècnica agrícola en ADV Santa Susanna i Hortalisses Carbó, informarà sobre diferents estratègies ecològiques per una agricultura més sostenible.


Els assistents podran posar en pràctica sobre el terreny de Marimurtra tots els coneixements adquirits durant les jornades tècniques.

La sessió de divendres serà la segona de les cinc jornades tècniques que s’han previst en aquesta edició:


  • 15 de març, Com aconseguir la màxima eficiència d’un sistema de reg minimitzant els consums d’aigua, amb Julio César Grandal.
  • 12 d’abril, Jornada d’horta amb Jordi Puig, Miquel Riera i Cristina Pozo.
  • 26 d’abril, Què és la xarxa tròfica i quin paper desenvolupa dins al jardí? amb Quim Zaldo.
  • 10 de maig, Gestió i manteniment del arborètum i el palmetum del Jardí Botànic de València, amb José Plumed.
  • 31 de maig, Com podem promoure la regeneració ecosistèmica a través de la microbiologia del sòl?, amb Quim Zaldo.


L’objectiu de les jornades és oferir-los coneixements experts, actualitzar als treballadors del sector i conscienciar-los de la importància de la conservació biològica, una tasca que es desenvolupa al Jardí seguint la visió del seu fundador, Carl Faust.



Comentaris