Cap de setmana corre que te pillo per la Costa Brava

Arrenca a Blanes la VI Costa Brava Stage Run (CBSR), que acaba diumenge a Colera, amb un 75% de runners internacionals

Participen 300 atletes i un 40% són dones. Hi ha tres etapes amb dos nivells de dificultat i recorregut: 80 km i 120 km


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 12/04/2024


Per sisena vegada, aquest divendres al migdia el Passeig de Mar de Blanes ha allotjat el tret de sortida d’una experiència esportiva que, després de reprendre’s tot just el 2021 en la seva tercera edició, continua amb el vertiginós èxit que acumula a cada any que passa. La 6a Costa Brava Stage Run (CBSR) 2024 ha començat avui el seu recorregut precisament a Blanes, el municipi on comença el territori que dóna nom a l’experiència: la Costa Brava.

I és que, de fet, és això el què proposa la CBSR: fer un recorregut per tota la Costa Brava, des de Blanes fins a Colera, on finalitzarà diumenge vinent. Aquesta és precisament una de les principals novetats, ja que en les anteriors edicions el lloc d’arribada havia estat Portbou. Aquest canvi permetrà als runners poder celebrar un gran final de festa. Per no escurar l’etapa s’ha allargat el tram entre Cadaqués i Port de la Selva, on tothom podrà gaudir d’unes espectaculars vistes àrees constants del Cap de Creus

L’organitza BiFree Sports amb el suport de diverses empreses i institucions, entre elles l’Ajuntament de Blanes. A més a més, està impulsada per dos joves blanencs que duen l’esport runner al seu ADN, el binomi format per Jordi Vissi i Tomàs Llorens. Tots dos són els artífexs del disseny d’una experiència única per gaudir la Costa Brava rodejats de paisatges increïbles entre mar i muntanya, perquè els qui decideixin acceptar el repte posin a prova els seus propis límits alhora que descobreixen el territori costaner més salvatge de Catalunya en estat pur.

Des de primera hora del matí, quan han començat els preparatius per allotjar la sortida de l’esdeveniment, el Passeig de Mar ha bullit d’activitat fins culminar amb el moment en què ha començat l’aventura. Mentrestant, un eixam de voluntàries i voluntaris s’han encarregat –com ho faran durant els dos propers dies- que tots els detalls logístics que giren al voltant de la prova estiguin a punt.


Rècord d’inscrits amb 300 runners, dels quals un 75% són internacionals

La VI Costa Brava Stage Run 2024 ha fet rècord d’inscrits amb 300 runners que, a més a més, són més internacionals que mai. Segons dades de l’organització, un 75% procedeixen d’arreu d’Europa, amb un total de 31 nacionalitats: Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos, Suïssa, Regne Unit i Dinamarca són les localitats de on provenen més corredors.

Sempre hi havia hagut una gran diversitat de procedències, però mai se n’havia assolit tanta. Altres dades interessants i a tenir en compte són que un 40% són corredores –l’any passat significaven un 35%- i que un 84% s’han inscrit en la modalitat de ‘Experiència Completa’, que inclou hotels, àpats, transports. La resta d’inscripcions, un 16%, correspon a la bàsica per formar part de la cursa. La CBSR compta amb dues modalitats de distància: de 80 km i de 120 km de recorregut.


Una experiència única per conèixer la Costa Brava més salvatge

La primera etapa de la prova que s’enceta divendres és la mateixa per a totes dues modalitats, compartint ruta i distància de 22 km i 1.100 metres de desnivell positiu. Faran el recorregut entre Blanes i Tossa de Mar, mentre que dissabte la sortida tindrà lloc des de Platja d’Aro, cobrint 48 km i 1.900 m. positius fins a l’Estartit en la modalitat de recorregut llarg, la CBSR120K. Per la seva banda, la CBSR 80K començarà des de Calella de Palafrugell i completarà 30 km i 1.400 m. positius fins arribar a la mateixa destinació.

La tercera i darrera etapa del diumenge 14 d’abril la sortida tindrà dos escenaris: la CBSR 120K es farà entre Roses i Colera, amb 46 km i 1.500 m positius; i la CBSR 80K emprendrà la sortida des de Cadaqués fins arribar al mateix punt, amb un recorregut de 28 km i 900 m positius. Pel que fa a l’arribada on confluiran els dos grups de participants serà Colera enlloc de Porbou com en anys anteriors.

I és que la CBSR té com a protagonista i principal atractiu l’imponent escenari de la Costa Brava, un dels territoris més apreciats pels amants de les proves per etapes, i especialment per la comunitat internacional, tal com demostra aquesta cursa que neix a Blanes i acabarà a l’emblemàtic indret de Colera. Aquest és l’objectiu que es va fixar l’organització, BiFree Sports, quan va posar en marxa la primera edició: que els corredors i corredores coneguin la Costa Brava i visquin una experiència inoblidable.

Tal com expliquen els mateixos organitzadors, no es tracta d’una cursa més, sinó de tota una experiència que aquest 2024 ja ha arribat a la sisena edició. Per últim, val a dir que a banda dels 300 participants (un 75% dels quals faran la modalitat més curta), es compta amb 25 acompanyants, 75 persones a l’Staff, i que els tres indrets on s’allotjaran seran Blanes, Tossa i l’Estartit.



Comentaris