Resoldre satisfactòriament una situació crítica al port

Policia Local, SEM i pescadors de Blanes intervenen en l’evacuació d’un patró afectat per un ictus quan feinejava a la mar

La tripulació del vaixell es va posar en contacte amb els cossos d’emergència per alertar de la situació, activant-se l’operatiu


Imatge facilitada per la institució 


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 09/04/2024


La bona coordinació entre diferents cossos d’emergència i seguretat, així com dels pescadors de la Confraria de Blanes, va permetre ahir a la tarda poder resoldre satisfactòriament una situació crítica que es va donar en alta mar. Quan faltaven pocs minuts per 2/4 de 5 de la tarda, la tripulació d’un vaixell de la confraria blanenca que estava feinejant va trucar comunicant que el seu patró es trobava malament i havia caigut inconscient.

També van explicar que havien enfilat per retornar a Blanes, i calculaven que tardarien entre 20 i 30 minuts en arribar a port. Immediatament, es van activar diversos efectius de la Policia Local de Blanes i el SEM, que es va traslladar a la zona portuària blanenca amb dues ambulàncies, una d’elles medicalitzada. Simultàniament, una embarcació de la Confraria de Pescadors de Blanes ja havia sortit a la mar portant a bordo diversos patrons per ajudar els mariners a atracar a port.

Aquesta darrera mesura la van emprendre perquè a l’hora d’atracar un vaixell és una maniobra que han de fer els patrons dels vaixells i no fan els mariners de la tripulació. Per la seva banda, Salvament Marítim també va intervenir en l’emergència, posant-se en contacte amb Protecció Civil de Blanes. Més de mitja hora més tard que s’havia donat l’avís, quan era prop d’un quart de sis de la tarda, va arribar a port l’embarcació ‘Blanda Tercero’, on viatjava el patró que havia patit el què inicialment semblava ser un ictus.

Efectius del SEM, que ja l’esperaven a port, van estabilitzar la víctima i la van traslladar en ambulància amb el suport d’acompanyament d’efectius de la Policia Local de Blanes, que obria pas per ajudar-los a sortir del municipi. Finalment, el patró de l’embarcació va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona per ser tractat de la seva afecció. Posteriorment, es va poder determinar que la víctima havia patit un ictus.



Comentaris