Copa Amèrica a la Costa Brava mucho ruido y pocas nueces

 La gira del trofeu de la Copa Amèrica de vela fa parada a la Costa Brava per promocionar la competició

El diputat i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, ha assistit a l'acte inaugural, al Club Nàutic de l'Escala


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa DIPUTACIÓ

Rebuda 25/06/2024



Des del proper 22 d'agost fins al 27 d'octubre, Barcelona acollirà la 37a edició de la Louis Vuitton Copa Amèrica de vela, un dels esdeveniments que més impacte econòmic genera en l'esport mundial. Per escalfar motors, els organitzadors han programat, durant tota aquesta setmana i fins al proper 1 de juliol, una gira per diferents municipis mariners de Catalunya per donar a conèixer la competició. 

La primera parada ha estat aquest dilluns al Club Nàutic de l'Escala, en un acte que ha comptat amb la participació del diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Joan Plana. També hi han assistit, entre d'altres, l'alcalde i diputat, Josep Bofill, i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Anna Torrentà. 

Centenars de persones s'han apropat al mar d'Empúries per veure de prop la Gerra de les Cent Guinees, el trofeu més antic de l'esport internacional, i fer-s'hi fotografies; també per conèixer els detalls de la regata i participar en les diferents activitats que s'hi han organitzat. Entre elles, un village amb un recorregut immersiu per diferents apartats de la prova, des de la història i les embarcacions o descobrint com treballen les tripulacions. 

«La nostra demarcació s'erigeix com una destinació turística esportiva de primer ordre, gràcies també a les competicions de vela, aprofitant les excepcionals instal·lacions nàutiques de què disposem, una climatologia benigna i tota la infraestructura turística de la destinació, que acull participants, acompanyants i públic», ha explicat Joan Plana. 

La Diputació de Girona, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, dona suport a la Copa Amèrica de vela, que, segons les estimacions de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, tindrà un impacte econòmic de 1.200 milions d'euros a tot Catalunya. 

Després de l'Escala, que ja va rebre també «la flama olímpica del 1992», tal com va recordar el president del Club Nàutic de l'Escala, Narcís Carreras, la gira passarà aquest dimarts per Palamós i també farà parada a Vilassar de Mar, Sitges, Tarragona i Cambrils, abans de tornar a Barcelona.




Comentaris