Marimurtra paisatgístic arquitectònic i biodiversitat

Paula Hernández Vares, de l’Escola Joaquim Ruyra de Blanes, guanya el I Concurs de Dibuix del Centenari del Jardí Marimurtra

Han participat prop de 500 alumnes de primària de diferents centres educatius del municipi, d’entre els quals s’han escollit 11 finalistes i tres primers premis


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 14/06/2024


El Jardí Botànic Marimurtra ha acollit aquesta setmana la culminació d’una nova experiència que, ja en la seva primera edició, ha estat tot un èxit. Es tractava de lliurar els premis corresponents al I Concurs de Dibuix organitzat amb motiu del Centenari del Marimurtra que s’escau durant tot aquest any 2024.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida, comptant amb la participació de prop de 500 alumnes de primària de cinc escoles de Blanes. A la vista dels treballs presentats, cal dir que els i les membres del jurat ho han tingut francament difícil per poder escollir i triar els finalistes i els dibuixos que havien de ser distingits respecte la resta de participants.

Tant per la qualitat dels treballs, com per la imaginació esmerçada i les idees que han tingut a l’hora de reproduir les temàtiques proposades. Hi havia tres opcions: el Jardí Botànic Marimurtra com a element paisatgístic i arquitectònic; la Biodiversitat de Marimurtra (flora i fauna que hi ha al jardí) i Carl Faust i la seva història (el fundador del jardí i la seva estàtua al Passeig de Mar).

L’acte de lliurament dels premis celebrat el passat dimecres el van encapçalar la tinent d’alcalde d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Glòria Agudo; el director-gerent de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell; i la cap de Divulgació Científica del Jardí Botànic Marimurtra, Anna Sans. També van assistir-hi d’altres membres del jurat, així com els alumnes seleccionats acompanyats de familiars, i representants dels equips docents de les diferents escoles que han participat en l’experiència.


Paula Hernández Vares guanya el I Concurs de Dibuix del Centenari

D’entre els prop de 500 participants amb què ha comptat el concurs, el jurat va triar 11 dibuixos guanyadors, d’entre els quals se’n van escollir tres per distingir-los amb tres primeres premis. En aquest sentit, el màxim reconeixement en forma de primer premi ha estat per a Paula Hernández Vares, de l’Escola Joaquim Ruyra.

Per la seva banda, Ainhoa Manrique Sueldo, de l’Escola Cor de Maria, ha guanyat el segon premi, que es va encarregar de recollir la seva mare al no poder assistir a l’acte. I, per últim, el tercer premi l’ha guanyat Isabela Garzón Torrico, de l’Escola Carles Faust. Val a dir que aquests tres reconeixements es van destriar d’entre els 11 dibuixos que es van escollir inicialment.

Els altres vuit alumnes seleccionats van ser els següents: Khoudjedji Khadijat Jaiteh; Eliel Alegre Oviedo; Ona Bernatallada López; Sara Grkinic; Diana Zhuravel; Míriam Susoho; Marlene Naumann Moccola i Arlet Perales. Després que es van haver entregat els guardons, es va adreçar al públic assistent el director de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell, qui va mostrar-se molt satisfet tant per l’excel·lent participació com per la qualitat dels treballs presentats.

Per la seva banda, la regidora d’Educació va lloar la iniciativa empresa per la Fundació Carl Faust, encoratjant als i les joves alumnes a seguir conreant aquest art abastament reconegut a través de la selecció dels seus treballs. Val a dir que el públic assistent va poder admirar les obres a l’exposició que formava part del recinte on va tenir lloc l’acte.



Comentaris