Sis visites teatralitzades pels vespres dels divendres

Blanes posa en marxa aquest estiu ‘Un passat molt present’, visites teatralitzades a l’Església i l’antic Palau dels Vescomtes de Cabrera   

Es faran cinc sessions fins al 6 de setembre, organitzat pel Departament de Turisme i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració del grup El Mirall


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 19/06/2024


L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Turisme i l’Arxiu Municipal, posaran en marxa a partir del proper cap de setmana una novetat pel que fa a activitats per fer promoció i difusió de la població on comença la Costa Brava. Es tracta que tothom qui vulgui participi en unes visites teatralitzades per conèixer de més a prop, d’una manera molt entretinguda, la història de l’Església i l’antic Palau dels Vescomtes de Cabrera.

Les visites es presenten amb el títol ‘Un passat molt present’, i poden interessar tant als blanencs i blanenques que vulguin aprendre alguna cosa més de la seva pròpia història d’una manera més amena, com als qui vinguin de visita i vulguin saber alguna cosa més de la ciutat. De fet, ja es pot dir que l’experiència està sent tot un èxit abans de començar.


Sis sessions del 21 de juny al 6 de setembre, dues d’elles ja completes

S’han programat un total de sis visites teatralitzades que es faran coincidint sempre amb els vespres del divendres, més concretament a 2/4 de 9 de la nit. Començaran divendres vinent, 21 de juny; continuaran el 5 de juliol, així com els dies 2 i 23 d’agost; i finalment la darrera tindrà lloc el 6 de setembre. Cadascuna de les visites, que són de caràcter gratuït, és per a un màxim de 30 persones.

Tot i que encara no han començat, aviat han tingut un ressò més que positiu, perquè les dues primeres sessions del 21 de juny i el 5 de juliol ja tenen les places cobertes. Per participar-hi només cal fer inscripció prèvia a través del Departament de Turisme: a través del correu turisme@blanes.cat o bé trucant al telèfon de l’Oficina de Turisme: 972 330 348.


Una visita amb una guia, un capellà i altres personatges molt peculiars

La idea d’organitzar aquestes visites teatralitzades va sorgir arran de l’èxit que va tenir a finals de l’any passat una experiència similar. En aquella ocasió es tractava de promocionar ‘La Creu dels pirates’, organitzat per l’Arxiu Municipal per posar en valor el seu passat corsari, a cavall entre la realitat i la llegenda. Ja llavors es va comptar amb la imprescindible col·laboració del grup de teatre amateur El Mirall.

Ara també forma part central de l’experiència per donar contingut a la visita ‘Un passat molt present’, impulsat des del Departament de Turisme i l’Arxiu Municipal, novament per revaloritzar un dels passats històrics més valuosos de Blanes; l’antic vescomtat dels Cabrera. El passat cap de setmana es va fer un assaig de la visita amb personal de l’Oficina de Turisme i de l’Arxiu Municipal, que van poder comprovar in situ la idoneïtat de la nova experiència.

Totes les visites tenen com a cita la Plaça de l’Església, on s’hi trobaran totes les persones que s’hagin inscrit prèviament. Allà s’hi trobaran amb una guia molt peculiar que els rebrà i els donarà les primeres instruccions, a través d’un itinerant que tractarà sobre la història de l’Església i el Palau Vescomtal, un llegat de 700 anys d’història que s’encarregaran de donar vida diversos personatges rescatats en el temps o de plena actualitat.

Aquest important bocí de la història blanenca s’explica amanida en tot moment amb tocs d’humor i girs inesperats que ajuden a què l’experiència sigui un entreteniment lúdic i educatiu molt aconsellable. Durant una hora s’aprofundeix sobre un dels passatges de la memòria de la ciutat més representatius. Cal dir que aquesta experiència completa les visites guiades que de manera habitual es fan a Blanes durant l’estiu per tractar d’altres atractius que té el municipi, com per exemple el seu passat indià, així com la ruta literària de Roberto Bolaño i Joaquim Ruyra, entre d’altres.



Comentaris