Trànsit Il·legal i Furtivisme Internacional d'Espècies Silvestres

Investiguen una persona per tinença il·lícita d’una espècie de tortuga protegida al seu domicili a Blanes




Opinió de DdB: Si l’administració pública carda un Pla d'Acció Español contra el Trànsit Il·legal i el Furtivisme Internacional d'Espècies Silvestres (Pla TIFIES) -que ens deu costar un ou i part de l’altre- que a la pràctica només ha de servir per amargar-li la vida a una pobre blanenca i la seva tortugueta, en defensa propia, la ciutadania hauriem de crear el Pla d’Acció Espanyol Contra la Gilipollez Ministerial.

Ah, que això ve de més amunt? Que existeix la EnviCrimeNet, xarxa d’organismes i cossos policials europeus encarregats de fer complir les lleis contra els delictes mediambientals (Projecte LIFE+SATEC)?

Estem rodejats de buròcrates



Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Rebut 20/06/2024


La unitat Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil està investigant a una persona amb residència a Blanes (Selva) per presumptes delictes de maltractament animal i contra la fauna. En concret i segons informa el cos, retenia al jardí del seu domicili lligada amb una cadena una tortuga mora (Testudo graeca), una espècie protegida inclosa a l’Annex A del Reglament del Consell relatiu a la protecció d’espècies de la fauna i flora silvestres. L’arnés que la subjectava a la cadena li ha causat malformacions a la closca, que també estava pintada de blanc. La troballa s’ha fet gràcies a la col·laboració ciutadana i l’animal ha estat traslladat al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà de Castell d’Empúries.

L’espècie Testudo graeca està inclosa a la Llista Vermella de l’IUCN d’espècies amenaçades dextinció, com totes les espècies del gènere Testudo. La tortuga mora està protegida per la Convenció de Berna, també està inclosa a la CITES i a la directiva 1332/2005 de la Comunitat Europea, de manera que queda totalment prohibida la captura d’exemplars salvatges.

El SEPRONA recorda la importància d’informar-se adequadament sobre els requeriments tant legals com de benestar a l’hora de mantenir qualsevol animal en propietat.



Comentaris