Una colla de cantaires engrescats amb la música coral

Concert d’aniversari de la Coral Solstici al Teatre de Blanes amb un nou espectacle molt especial    

La formació que dirigeix Xavier Santandreu ha celebrat el seu aniversari d’ençà que es va presentar al 2022 amb un viatge musical al llarg de tot un dia: matí, migdia, vespre i nit


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 28/06/2024


Ja és un saludable costum que cada vegada que s’anuncia una actuació d’aquesta formació el recinte s’ompli de públic. Així ha estat de nou fa pocs dies. El Teatre de Blanes es va omplir el passat dissabte de gom a gom per assistir a un concert que celebrava precisament un nou aniversari de vida d’ençà que es va estrenar aquesta formació al 2022: la Coral Solstici de Blanes.

Es va presentar coincidint amb el dia que marca el solstici, i va sorprendre tothom amb un concert atapeït de públic, que va experimentar una agradable i festiva interpretació musical. Durant un temps se la coneixia com ‘La Nova Coral de Blanes’, però finalment van acabar canviant-lo pel nom amb què se la coneix ara: Coral Solstici, dirigida per Xavier Santandreu.

Això és perquè en aquell primer concert ja se li va demanar al públic assistent que els ajudés a trobar un nom per a la formació. Va ser així, amb l’ajuda dels i les espectadores del concert d’estrena, es va acabar escollint el nom de ‘Coral Solstici’, perquè justament la primera actuació que va significar la seva estrena la va fer un 21 de juny, és a dir: el Dia del Solstici d’Estiu.

Una de les raons que els va empènyer a triar aquest nom és que han tingut per costum en aquests dos anys de vida –tres, si sumem els assajos formatius previs- de cantar els dies dels dos solsticis: per Sant Joan i per Sant Tomàs. Ara, quan ja ha passat dos anys des que van actuar en públic per primera vegada, ja es consideren plenament consolidats i miren el futur amb molta il·lusió.

En aquests dos anys la coral que dirigeix Xavier Santandreu ha anat incrementant el seu repertori, s’ha anat definint amb un estil propi, i cada cop sovinteja més diversos esdeveniments de la vida social blanenca. Es defineix com un cor blanenc autogestionat, fundat fa tres anys per una colla de cantaires engrescats amb la música coral, l’associacionisme i el foment de la cultura i la llengua catalanes.

Nou espectacle amb un recorregut musical per les diferents fases del dia

Per festejar aquest aniversari, la Coral Solstici va presentar un nou espectacle que va fer un viatge musical per les diferents fases que té un dia: matí, migdia, vespre i nit.  Una actuació alegre i fresca per donar la benvinguda a l’estiu, amb un repertori de música variada de diferents èpoques i estils que van contribuir a què el públic assistent passés una agradable vetllada, contagiada pels positius ritmes cantats.

Entre les peces que es van interpretar hi havia temes tradicionals de diferents cultures, així com música clàssica i contemporània. Tampoc van faltar cançons catalanes com ara ‘Un núvol blanc’, de Lluís Llach, la ‘Cançó del Soldadet’ dels Manel, la clàssica ‘L’Empordà’ o bé ‘El Cant del Poble’, interpretada a la part final del concert. Com ja és marca de la casa, les cançons es van completar en alguns casos amb coreografies, percussions corporals i narracions fetes en viu i en directe.

La Coral Solstici, que dirigeix Xavier Santandreu, són: Judit Casalprim, Carmen Estrada, Maria José González, Alba Lupiáñez, Farners Pujadas, Ariadna Roura, Florentina Stan, Cristina Bitlloch, Sandra Mora, Noemí Paniello, Míriam Pérez, Montse Sagrera, Marta Schilling, Bàrbara Vila, Alícia Vilajeliu, Daniel Caparrós, Sergio Carneado, Martí Delgado, Raül Vidal, Guillem Bitlloch, Àlex Castellana, Jordi Mateu, Jordi Molina i Nico Urán.

També van intervenir amb col·laboracions especials Carles Pascual en la narració, Dana Pérez en la interpretació, Àlex Castellana al piano, i finalment percussions a càrrec d’Adrià Alum, Adrien Blasco i Marc Peralta. Cal dir que durant aquest darrer any la Coral Solstici s’ha prodigat de manera més especial, de manera que ja porta acumulades una vintena d’actuacions, entre elles la que van oferir a la Gala Final de Lliurament de Premis del I Blanes Costa Brava International Film Festival.



Comentaris