81.141,00 € per pagar tres mesos d’excavacions cullons!

Blanes arrenca la tercera campanya d’excavació del jaciment dels Padrets


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES 

Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Rebut 24/09/2024


L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha engegat la tercera campanya d’excavació al jaciment romà dels Padrets. A finals de la setmana passada es van fer els preparatius i des d’aquesta ja s’ha començat a treballar més a fons. La intenció és allargar-se tres mesos i es concentraran en treballar en els habitatges del carrer ‘Cardo’ que creua de nord a sud el jaciment i també es buscarà l’obertura a la zona sud. En paral·lel, el consistori ha aprofitat per adequar l’espai del jaciment i facilitar les visites guiades que s’hi fan. Ara, l’espai compta amb panells informatius que ajuden a comprendre el passat romà de la vila selvatana.

L’Ajuntament de Blanes destina 224.390 euros al jaciment romà dels Padrets, aquest any 81.141 d’ells són per pagar les excavacions que duraran tres mesos. L’objectiu és seguir coneixent els orígens romànics de la ciutat de Blanes i per això els treballs es concentraran en els habitatges del carrer ‘Cardo’, que creua de nord a sud el jaciment. A més, també treballaran per trobar la sortida del carrer en direcció sud.

El jaciment dels Padrets acull una antiga ciutat romana que data entre l’any 100 aC i el 50 dC. Mentrestant, l’Ajuntament de Blanes ha engegat la campanya per participar com a voluntaris de l’excavació. La feina consisteix en fer tasques al laboratori de la campanya, que està a les dependències de Promoció de la Ciutat, al polígon industrial.

Allà es resta i es classifica totes les restes arqueològiques que es troben en les excavacions amb la supervisió dels arqueòlegs responsables de la campanya. Per participar-hi, es poden inscriure persones majors de 18 anys i cal inscriure’s presencialment, per telèfon o per correu electrònic a l’Arxiu Municipal de Blanes.

En paral·lel, l’Ajuntament de Blanes ha destinat 143.259 euros a l’adequació de l’espai. En destaca un tancament adossat que acompanya el recorregut interior de les visites guiades que es fan en aquest jaciment per explicar els orígens de la ciutat. El tancament té una estructura d’Acer i hi ha panells de fusta on s’informa del lloc i l’interès històric.

També s’ha canviat la tanca principal d’accés per dignificar l’espai i ara s’hi ha inscrit el nom de la ciutat en romà: ‘Blandae’. També s’ha instal·lat una tanca metàl·lica al límit superior del jaciment arran del talús que va al penya-segat per donar més seguretat als visitants.



Comentaris