Restringit l'accés a la ciutat esportiva des de avui

Blanes obrirà dilluns la Ciutat Esportiva al 30% i les instal·lacions exteriors al 50% amb les noves mesures  

El Departament d’Esports ha informat les entitats esportives sobre l’aforament màxim que tenen tots els equipaments durant aquest primer tram d’obertura progressiva  


Lost city invisible athletes. Imatge facilitada per la institució  


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 22/11/2020  

Atenent a les prescripcions del ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ del Departament de Salut aprovat pel PROCICAT, i pulicat ahir dissabte al DOG, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ja ho té tot a punt per complir les noves prescripcions. En previsió de l’entrada en vigor de les noves mesures a partir de demà dilluns, aquest passat divendres va informar a les entitats esportives sobre aquestes mesures.

Bàsicament, es tracta d’aplicar el tram 1 de la nova etapa de desescalada, que contempla que es poden obrir els equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50%, i amb un control d’accés. Pel que fa a les instal·lacions esportives en espais tancats, l’aforament màxim és més reduït, amb un màxim del 30%, i cal respectar dos altres requisits: cal demanar cita prèvia i no es podran utilitzar vestidors.

També cal tenir en compte que, de moment, l’activitat competitiva encara continuarà suspesa, per tant no hi haurà partits, només entrenaments de les diferents disciplines esportives. L’altra normativa del nou ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ que afecta l’ús dels equipaments esportius de Blanes és que continuarà vigent tant el confinament nocturn, des de les 10 de la nit fins les 6 del matí de l’endemà, com el perimetral municipal durant els caps de setmana, des de les 6 del matí del divendres fins les 6 del matí de dilluns.


Tornen a activar-se

A partir de dilluns vinent, 23 de novembre, la Ciutat Esportiva Blanes tornarà a l’activitat i reobrirà les diferents instal·lacions perquè es puguin utilitzar de dilluns a divendres fins a les 9 de la nit, i els dissabtes als matins, a excepció dels camps de futbol, que romandran tancats el cap de setmana. També obriran a partir de la setmana vinent la resta d’activitats, com ara els camps de futbol de Ca la Guidó i Can Borell, la Pista Esportiva de Mas Florit i les Pistes de Petanca.

Sigui quina sigui la disciplina esportiva, totes les activitats hauran de finalitzar a les 9 de la nit per donar temps de tornar a casa en compliment del confinament nocturn. Per aquest motiu, el Departament d’Esports ha demanat explícitament a les entitats que informin de les respectives redistribucions d’entrenaments abans de la nova represa d’activitat. En cas que, per la raó que sigui, no es pugui entrenar dins la franja horària establerta, es posaran en consideració tots els casos.

Les entitats esportives també hauran de tenir en compte que, en el cas que comparteixin l’espai, caldrà complir l’aforament màxim permès, de manera que la suma total d’usuaris i usuàries simultànies en un mateix indret, no podrà superar mai l’aforament màxim. Per exemple: si hi ha dues entitats entrenant en un espai per a un màxim de 40 persones, en aquest primer tram només ho poden utilitzar un 30%, de manera que caldrà posar-se d’acord respecte cada col·lectiu i comunicar-ho al Departament d’Esports.


Mesures sanitàries

Igual que ja s’havia estat aplicant abans que s’apliqués la nova fase de mesures coincidint amb la segona onada de la pandèmia, les entitats esportives hauran de seguir les indicacions establertes al Protocol de Reobertura inicial. Per aquest motiu, caldrà que continuïn disposant diàriament del Protocol de Traçabilitat, prendre temperatures, rentat de mans, etc.

Pel que fa a la mascareta, també està obligat dur-la adequadament col·locada (és a dir: tapant el nas i la boca, no per sota del nas), i l’única excepció continuen sent els esportistes, que se la podran treure en cas que estiguin practicant esport dins el terreny de joc. Altres normatives que caldrà seguir complint són els horaris d’entrada i sortida, així com la neteja dels espais esportius corresponents.

La informació que s’ha enviat a les entitats també inclou un llistat on es detalla l’aforament d’obligat compliment dels diferents espais esportius municipals, on es vetlla pel compliment de la mesura que contempla el 50% de l’aforament a l’aire lliure i el 30% en espais interiors.


Equipament

Aforament màxim permès

Pista Verda Ciutat Esportiva

23 persones

Pista Vermella Ciutat Esportiva

20 persones

Pista Blava Ciutat Esportiva

20 persones

Pista Groga Ciutat Esportiva

15 persones/tatami

Camp Futbol Ca la Guidó

50 persones

Camp de Futbol de Can Borell

58 persones

Camp de Futbol Ciutat Esportiva Blanes

67 persones

Sala Gim 1

4 persones

Sala Gim 2

4 persones

Sala Gim 3

6 persones

Sala Gim 4

3 persones

Sala Gim 5

6 persones

Sala Boxa – Espai Sacs

6 persones

Sala Boxa – Espai Ring

2 persones

Sala Boxa – Espai Màquines

2 persones

Pistes Municipals de Petanca

24 persones

Pista Mas Florit

15 persones



Comentaris