Avui Ple de l'Ajuntament gener 2021

Un dels temes més destacats serà la modificació de les Ordenances Fiscals 2021 per seguir recolzant el teixit econòmic i la ciutadania pels efectes de la COVID-19  


Imatge facilitada per la institució  


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 27/1/2021  


Aquest dijous 28 de gener l’Ajuntament de Blanes ha convocat la sessió plenària ordinària corresponent al mes en curs. Serà la segona sessió que haurà tingut lloc aquest 2021, després que tot just la setmana passada es va haver de convocar per urgència el ple anteriorment desconvocat amb la mateixa finalitat: fer el sorteig per escollir els membres de les 40 meses electorals que hi haurà de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.

Si aquell ple havia de ser necessàriament presencial –comptant amb un quòrum limitat-, en canvi la sessió plenària d’aquest mes de gener tornarà a ser telemàtic, com totes les que han tingut lloc des del març del 2019, quan va esclatar la primera onada de la pandèmia. L’ordre del dia contempla un total de 9 punts, començant per l’aprovació de les actes de les sessions anteriors, que corresponen al 30 de desembre i al 20 de gener.

El segon punt donarà compte de l’acord pres en Junta de Govern el passat 30 de desembre referent a la modificació de línies i horaris del transport públic urbà de viatgers a Blanes, que va entrar en vigor a principis d’aquest mes de gener. La primera part introductòria del ple inclourà un tercer punt on es donarà compte de tres sentències judicials, dues d’elles relacionades amb un mateix establiment turístic, mentre que la tercera desestima una reclamació patrimonial.


Cinc temes de debat

Serà llavors quan s’entrarà en els cinc temes de debat que hi ha inclosos, començant per l’adquisició d’un nou vehicle per la Policia Local de Blanes. La següent qüestió és una dels més destacades que es tractarà al llarg de la sessió, ja que recull totes les modificacions a les Ordenances Fiscals 2021 actualment vigents, perquè el consistori pugui seguir recolzant el teixit econòmic i a la pròpia ciutadania pels efectes de la COVID-19.

El sisè punt del ple municipal tractarà l’autorització al Consell Comarcal de la Selva perquè pugui encarregar determinades actuacions tributàries a l’Agència Tributària de Catalunya, així com la cessió de les dades corresponents. Els dos següents temes de debat són sengles mocions: la primera tractarà sobre les ocupacions d’habitatges, i la segona els talls de subministrament elèctric i l’increment del preu de la llum.

Finalment, com sempre que es tracta d’una sessió ordinària, es tancarà amb l’habitual torn de Precs i Preguntes. 


El ple municipal telemàtic començarà aquest dijous 28 de gener a les 7 del vespre, i es podrà seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, el perfil de Youtube, per televisioblanes, i per Ràdio Blanes.



Comentaris