El temporal deixa fort onatge a la Costa Brava

Però “de moment” no causa danys destacables  


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES  


Contingut de l'agència ACN  

Rebut el10/1/2021  

El temporal Filomena s’està deixant notar a la Costa Brava aquest diumenge. El fort vent provoca un onatge important, si bé “de moment” no s’han de lamentar danys destacables. De fet, aquest matí eren molts els curiosos que s’han acostat a fer fotografies de l’impacte de l’aigua amb les roques dels espigons de diverses localitats costaneres. És el cas de l’Estartit on, com és habitual quan hi ha temporal, els veïns han vist com s’inundava el passeig i s’havien de fer desviaments per dins del poble. El Filomena també ha provocat que les platges de la localitat -pertanyent a Torroella de Montgrí (Baix Empordà)- apareguessin brutes de deixalles que s’aboquen a la llera del riu Ter, i que l’aigua acaba portant a la desembocadura.

El temporal de mar que s’esperava per aquest diumenge a la Costa Brava ha acabat afectant menys del previst. Malgrat que l’onatge sí que ha estat important, no s’han produït danys més enllà dels “habituals” quan hi ha una llevantada d’aquest tipus. En aquest sentit, s’han inundat alguns carrers de primera línia de mar i algunes platges han quedat malmeses pels cops de l’aigua. I com sol ser habitual, els veïns han tornat a sortir a immortalitzar la força de l’aigua, especialment en localitats com l’Estartit on les onades xocaven amb força contra l’espigó.

El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, Francesc Ferrer, reconeix que s’havien preparat per a un episodi “pitjor” del que han tingut. “Afortunadament no ha estat tan complicat com preveiem”, remarca. I és que malgrat que s’han inundat alguns carrers del passeig principal, la realitat és que algunes zones “sensibles” com la platja de Griells “ha aguantat prou bé”. Amb tot, Ferrer assenyala que, de nou, tornen a tenir les platges brutes de deixalles, un fet habitual quan afecta un temporal.

El motiu és que la força del riu Ter arrossega tota la brossa que hi ha a la seva llera com a conseqüència del mal temps i tot això va a parar a la Gola del Ter, on desemboca. “Cada vegada la gent es va conscienciant més, però la realitat és que seguim patint aquest problema”, remarca Ferrer.


Arbres caiguts i més neu

A d’altres localitats el vent ha provocat danys als carrers. En concret, a Blanes les ràfegues han tirat dos arbres a terra i la Policia Local ha hagut de prohibir alguns accessos als vianants. És el cas del Passeig Cortils i Vieta, on està previst que aquesta nit de diumenge comencin a treballar les màquines de l’empresa de neteja per tenir-lo llest i net de sorra demà dilluns. Al Port de la Selva el vent ha provocat fort onatge i incidències petites, però de nou, ha tornat a nevar al monestir de Sant Pere de Rodes. Aquest dissabte ja es va tancar l’accés a aquest espai per la quantitat de neu acumulada com a conseqüència del temporal.



Comentaris