Eleccions al Parlament 2021 EN COMÚ PODEM a Blanes

Rosa Lluch: “Si no canviem el model productiu li estem robant el futur als joves”  

  • La candidadata d'ECP s'ha reunit avui a Blanes amb la secretària general de CCOO, Belén López, per explicar les propostes de Treball de la formació i han coincidit que “transformar el mercat laboral és condició indispensable per a la recuperació” econòmica de la crisi COVID-19  
  • L'han acompanyat els candidats blanencs Joan Salmerón i Jose Manuel Morales 'Prodi' -sindicalista de l'Hostaleria-, i el núm. 3, Josep Ma Martínez, sindicalista de Nestlé Girona  


Imatge facilitada per l'organització

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 29/1/2021  


La candidata d'En Comú Podem per les CCGG, Rosa Lluch, s'ha reunit avui a Blanes amb la secretària general de CCOO, Belén López, per presentar les propostes en matèria de Treball i recollir les inquietuds del sindicat en temps de crisi, quan són molts els sectors afectats per les conseqüències de la pandèmia. 

Lluch ha destacat que “és essencial que qualsevol política de reactivació econòmica es faci amb diàleg social, com ho està fent la ministra Yolanda Diaz a l’Estat, i per això avui som aquí amb els companys de CCOO”. En aquest sentit, ha criticat la “barroera” política d'ajuts de la Generalitat: “és difícil fer-ho pitjor que com es va fer amb les ajudes als autònoms”, ha dit.

La candidata i la dirigent sindical han coincidit que les reformes laborals i l’abaratiment de costos laborals dels darrers anys han estat un fracàs perquè el treball ha estat pitjor i moltes empreses gironines han seguit tancant o han tingut una rotació elevada. La crisi sanitària ha colpejat especialment els sectors més precaritzats i les zones amb més dependència del monocultiu turístic. 

“Sense salaris dignes, feina estable i condicions no precaritzades, no hi haurà empreses competitives i no hi podrà haver recuperació ni econòmica ni laboral”, ha assenyalat Lluch.

Per això, una de les principals propostes d'ECP en aquesta campanya és impulsar una renda Covid. És a dir, “ajudes als treballadors i treballadores més afectades per la crisi i en situació més precària perquè, com a mínim, arribin als ingressos del SMI”, ha explicat Lluch.

La candidata dels comuns també ha plantejat implementar un pla de xoc pel sector turístic i promoure un nou model turístic sostenible. “El problema no és el turisme en si mateix, el problema és el model de turisme extensiu que s’ha practicat durant dècades. Però si aquest problema no s’afronta a les CCGG, seguirem encallats en un model de desenvolupament que precaritza els treballadors i no té en compte la realitat mediambiental”, ha sentenciat.

És per això que ECP proposa un canvi de model productiu, “perquè si no el canviem li estarem robant el futur als nostres joves”, ha emfatitzat la candidata. 

“Transformar el mercat laboral és condició indispensable per a la recuperació, perquè la pandèmia ha fet encara més obvi que hem de caminar cap a una economia plural i transformadora. Per tant, hem de prioritzar un altre model econòmic menys depenent del turisme, amb més presència del sector públic i pensat des del territori”, ha conclòs Lluch.


Fomentar l’ocupació de qualitat:

La pandèmia ha destruït 20.600 llocs de treball a les comarques gironines durant el 2020. Són prop de 50.000 persones les que estan sense feina ara mateix. A més a més, fins ara, a les comarques gironines hi hagut més de 11.000 ERTOs, que han afectat a gairebé 70.000 treballadors i treballadores.

Sent conscients de la importància dels ERTOs i de l’escut social que hem desplegat des del Govern de l’estat, és evident que ara ens cal anar més enllà. I desplegar un escut social des de la Generalitat. Un escut que ens protegeixi, però que també ens permeti seguir avançant en polítiques de treball atrevides, que assegurin ocupació digna per tots els gironins i gironines.

  • En primer lloc, generar places directes del sector públic: atenció a les persones, salut, educació, dependència...
  • En segon lloc, el sector de la construcció es pot reactivar amb la rehabilitació energètica d’habitatges.
  • Pel que fa a la indústria cal reordenar els parcs industrials gironins; facilitar la mobilitat i l’accés i abaratir costos energètics a partir dels incentius per l’autoproducció a partir de teulades solars.
  • En agricultura, el que s’ha de fer és promoure cooperatives o agrupacions lliures d’agricultors i finançar les estructures cooperatives que decideixen transformar i comercialitzar la producció.
  • I per últim, en matèria d’indústria cultural i TIC, és essencial abans que res, garantir l’ample de banda a totes les poblacions gironines. A més, s’ha d’impulsar el sector cultural amb promoció pública i també a partir de l’ús de les TIC.



Comentaris