Jose Morales Garcia "Prodi" a Instagram

La secció "Xerrem en Comú" de les joventuts dels comuns gironins, dóna el tret de sortida  


Imatge extreta del videoclip CORTE DE RADIO  

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 14/1/2021  


Aquest passat divendres, 8 de gener, es va estrenar la secció de Xerrem en Comú, a càrrec de la Confluència Jove de Comarques Gironines, en un format de vídeo en directe d'uns 30 minuts a través d'Instagram.

En aquest programa es parlarà amb diferents persones que, o bé estan relacionades amb En Comú Podem, o tenen un perfil interessant per a la gent comuna.

Volem conèixer també la part més "comú" de les entrevistades, així que les entrevistes tindran un format personalitzat presentat per la Sara de Riells i Viabrea.

En aquesta primera entrevista va ser el protagonista Jose Morales Garcia, més conegut com a "Prodi", candidat jove a la llista dels comuns a Comarques Gironines. En Prodi és de Blanes, co-coordinador de la Confluència Jove CCGG, responsable de l'Àrea Social de Blanes en Comú i activista. També és delegat sindical i afiliat a CCOO i, ara mateix està a l'atur, com desafortunadament moltes de les persones que es dediquen com ell a l'hostaleria. Però en Prodi no es conforma només amb això. També es dedica a la música i fa cançons de rap.

Durant l'inici de l'emissió, la presentadora Sara va recordar als seguidors la publicació del Butlletí Tinta Jove, on es reflecteix el treball de les joventuts dels comuns a Comarques Gironines.

La primera part de l'entrevista es va centrar en la trajectòria política de l'activista blanenc, on cal destacar els inicis a la política a dins l'Assemblea Local de Blanes, sobre la que Prodi va afirmar: "Vaig aterrar sobre el 2015 a partir de la mobilització de músics a partir d'un decret del PSC de Blanes que va prohibir la música en viu als locals de Blanes".


L'Entrevista va abordar les facetes de sindicalista i activista del candidat jove de Blanes on va situar la seva activitat, reivindicant el sindicalisme de classe: "Encara que a vegades el sindicalisme no està ben considerat, hem fet passos molt importants per defensar els drets de la classe treballadora fins al punt que vam sindicalitzar a tota la plantilla de la nostra empresa".

En la part més interessant de la conversa amb Prodi, l'entrevistadora li va preguntar sobre quines polítiques portaria a terme tenint la competència i Prodi va ser clar i directe: "Tirar enrere el projecte de la C32 fent un gest de complicitat a l'entitat social Aturem la C32". També va remarcar la necessitat d'una major inversió en sanitat pública, posant al centre la gestió de la Generalitat: "Les retallades de Convergència que Esquerra Republicana no ha sigut capaç de revertir".

En un to reivindicatiu, va concloure que cal ampliar el parc d'habitatges i posar-ho a disposició dels Ajuntaments que "...a part d'estar infrafinançats són la institució més propera de la ciutadania".

L'última part de l'entrevista es va basar en preguntes més personals sobre l'entrevistat, finalitzant amb un joc de fotos de diferents personatges, inclosa la Jèssica Albiach, a qui va definir en una sola frase: "La millor presidenta".

El divendres 15 de gener, en una nova edició de Xerrem en Comú, l'entrevistada serà la gironina Maria Monje, número 4 de la llista dels comuns per Girona i cap de llista per la Candidatura Jove, membre de la Coordinadora de la Confluència Jove, co-coordinadora de la Confluència Jove de Comarques Gironines i responsable de joventut de la vegueria dels comuns.



Comentaris