Quan la paraula llibertat és partidista a Blanes

Ciutadans (Cs) reclama a la Junta Electoral que faci retirar la simbologia partidista de la façana dels ajuntaments de Sarrià de Ter, Blanes, Palamós, Figueres i Castelló d’Empúries  

El text que presenta la formació taronja reclama que “es garanteixi la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral”  

Imatge facilitada per l'organització

Opinió de DdB: El careto del rei a la sala de plens és simbologia partidista pels que som republicans? Pregunto.


Nota de premsa de Cs BLANES  

Rebuda el 11/1/2021  


Ciutadans (Cs) portarà a la junta electoral els ajuntaments de Sarrià de Ter, Palamós, Blanes, Figueres i Castelló d’Empúries perquè els faci retirar les pancartes partidistes que hi ha a la façana del consistori . El text assenyala “l’incompliment de la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral”. I recorda, a més, que “la igualtat de sufragi és essencial en la representació democràtica” per això requereix la retirada dels edificis públics qualsevol simbologia partidista que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccions.

Des de la formació taronja s’ha constatat que “tot i les diferents resolucions de la Junta electoral central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments i també d’edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions” ha explicat el cap de llista de Ciutadans (Cs) per Girona a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, Jean Castel I per aquest motiu ha presentat un recull de proves que ho acrediten.

Per això, es demana a les juntes electorals de zona que “obliguin els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals” i que “tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat”. Des de Ciutadans es reclamen “unes eleccions del 14-F lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part”.

Castel ha criticat que els partits separatistes utilitzin les institucions “com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa”. “Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”, ha conclòs la representant de la formació liberal.



Comentaris

  1. Algú els hi pot dir a C's, que tant partidista es que hi sigui la pancarta com si no hi es la pancarta. EN aquest cas, la imparcialitat és dificil. Ara mateix, a la pancarta només si por llegir "LLibertat". Qui pot estar en contra de la Llibertat? pot ser C's.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada