Darrer dia de la taula de llibres Dones i Treball

La Biblioteca Comarcal de Blanes se suma als actes 8-M  

La taula es pot visitar al vestíbul de la biblioteca, i es complementa amb una ‘Guia de Lectura’ molt útil, que inclou el llibre online ‘Dones Valentes’, de Txell Feixas  



Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 9/3/2021  


No és cap novetat que la Biblioteca Comarcal de Blanes acostumi a celebrar les dates més destacades que hi ha al llarg de l’any amb esdeveniments específics. Amb motiu del 8-M estava clar que no deixaria escapar la ocasió, i ho ha celebrat amb tres principals ingredients.

Dos dels més destacats són els què s’allarguen més en el temps, i es van posar en marxa aquest passat dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’una banda d’una ‘Taula de Llibres’ que s’ha instal·lat al vestíbul principal de la biblioteca, i de l’altra d’una ‘Guia de Lectura’ que es pot consultar en paper i online.


Taula i Guia de Lectura  

El leitmotiv de totes dues activitats es presenta sota un mateix títol: ‘Dones i Treball’. De fet, inicialment el 8-M es presentava com el Dia de les Dones Treballadores, però es va decidir treure-li aquest qualificatiu perquè es considera que totes les dones són treballadores d’una manera o altra.

  1. La Taula de Llibres està més farcida que mai en relació a d’altres celebracions que també susciten aquesta activitat. Hi ha des de llibres per qui vulgui aprofundir en la matèria fins a entreteniments pensats perquè els gaudeixi gent de totes les edats: des de la canalla fins la gent gran. També inclouen les darreres adquisicions del 2020 en tres franges: Infantils, Joves i Adults.
  2. Tots els llibres estan recollits a la ‘Guia de Lectura’ que es pot tenir físicament en paper o bé consultar online, al web de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Dues eines per aprofundir en una temàtica a la que lamentablement li manca encara molt terreny per recórrer i molts guanys per aconseguir.
  3. Per últim, la tercera activitat oferta per la Biblioteca Comarcal de Blanes amb motiu del 8-M va tenir lloc ahir al vespre, amb la presentació del llibre ‘Dones Valentes’, de la corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà, Txell Feixas. Per donar a conèixer el seu llibre, la va entrevistar des de Blanes el col·laborador de la biblioteca Santiago Gorgas, mitjançant el YouTube, on està allotjada: https://youtu.be/Gv2wzhQEXSw


‘Donasses’  

La veterana periodista va explicar que la idea d’escriure ‘Dones Valentes’ va sorgir de la necessitat de poder aprofundir, anar més enllà del minut i escaig que sovint representen les seves cròniques explicades des de llocs tant intensos i llunyans com Beirut, Turquia o Gaza. Per això, defineix el seu llibre com un homenatge a les dones que no s’han sotmès i que han anat canviant amb la seva vida la història del seu propi entorn.

Txell Feixas parla de totes aquelles ‘donasses’ que ha tingut l’oportunitat de poder conèixer durant tots aquests anys com a corresponsal. Dones que, tal com explica la periodista, li han regalat els seus secrets més íntims, les seves pors, les seves lluites, però també els plors i les alegries. Relaten els primers quatre anys de vivència a Beirut, on resideix, però no parla tan sols de dones libaneses, també hi ha relats sobre Iraq, Síria, el Kurdistan, Gaza i l’Afganistan.



Comentaris