Formació al Centre Politècnic Comastech de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva crea una borsa jove de soldadors i operaris del sector del metall  

Amb aquesta iniciativa, les empreses del sector disposen d’una borsa de joves soldadors i operaris del sector del metall  


Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa del CONSELL COMARCAL  

Rebuda el dia 18/03/2021  

El Consell Comarcal ha creat una borsa de joves soldadors i operaris del sector metall que es posa a disposició de les empreses del sector. En total, s’han seleccionat catorze joves amb les habilitats i les competències necessàries per iniciar-se i créixer professionalment, que a més han participat en una formació professionalitzadora de soldadura de 210 hores que s’ha portat a terme en col·laboració amb el Centre Politècnic Comastech de Blanes.

Tant el Consell Comarcal de la Selva com el Centre Politècnic Comastech de Blanes coincideixen en el diagnòstic de la importància del sector com a eix vertebrador que té la indústria de la comarca, i de la necessitat de formar nous professionals amb talent per incorporar-se a les organitzacions i que puguin agafar el necessari relleu generacional.

Aquesta iniciativa, a més, permet a les empreses acollir els joves mitjançant un conveni de pràctiques (sense cost) i optar a una subvenció de 5.700 € per a la seva contractació. D’aquesta manera, les empreses que acullin joves de la borsa poden conèixer els potencials treballadors i posar-los a prova sense que això suposi una gran despesa salarial; així es recupera d’alguna manera la figura de l’aprenent. Les empreses que hi col·laboren contribueixen a la professionalització de joves que volen treballar al sector, trencant les típiques barreres d’accés al mercat laboral, i incorporant talent jove a la seva plantilla.

En aquests moments ja hi ha empreses que col·laboren en aquest projecte acollint joves en pràctiques i oferint visites a les seves instal·lacions per mitjà de les quals poden conèixer de primera mà els joves, a més de beneficiar-se de la subvenció associada a la contractació.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat la posada en funcionament d’aquesta borsa de soldadors i operaris del sector del metall en col·laboració amb el Centre Politècnic de Comastech. En aquest sentit, Balliu ha recordat que una de les prioritats de l’equip de govern ha estat la creació de llocs de treball i la formació i continuarem treballant per poder donar resposta a les necessitats dels ciutadans de la nostra comarca.

Les empreses interessades es poden adreçar a la unitat d’ocupació del Consell Comarcal de la Selva (ocupacio@selva.cat o al telèfon 600 904 159).


 

Comentaris