Contra el Maltractament a la Gent gran. Serveis per Blanes

Avui Dia Mundial. 

  • 56 persones ateses en el projecte Bon tracte a les persones grans: promoció del tracte adequat i protecció enfront el maltractament de Creu Roja a Girona. 
  • Es tracta d’un programa adreçat a persones majors de 65 anys que pretén prevenir abusos, negligències i tractes inadequats de la gent gran, les traves a la seva participació social, les estafes o l’abandonament, entre d’altres. 
  • Amb motiu del Dia Mundial del Bon Tracte a les Persones Grans, demà 15 de juny, volem visibilitzar la tasca que duem a terme per fomentar un tracte adequat a aquest col·lectiu especialment vulnerable. 


Imatge facilitada per l'organització

Nota de premsa de CREU ROJA  

Rebuda el dia 14/06/2021 

Demà, Dia Mundial Contra el Maltractament a la Gent gran, des de la Creu Roja volem posar de rellevància el programa Bon Tracte que té com a objectius prevenir abusos, negligències i tractes inadequats de la gent gran, com ara el maltractament físic o econòmic, les traves a la seva participació social, les estafes o l’abandonament, entre d’altres.

La Xarxa Internacional per a la Prevenció del Maltractament a la Gent Gran defineix el maltractament a la gent gran com a “qualsevol acte únic o repetit, o la manca de mesures apropiades, que es produeixen dins de qualsevol relació on hi ha una expectativa de confiança, i que causa dany o angoixa a una persona gran”. Dins d’aquest concepte, s’engloben actituds i comportaments com els abusos, les negligències i tractes inadequats a la gent gran de diferents tipus, l’estigmatització per raó d’edat o la infantilització, les traves a la participació social, les estafes a la gent gran o l’abandonament. Aquest fenomen afecta de manera transversal les diferents classes i sectors socials i en major mesura les dones que els homes, i més tenint en compte que les primeres tenen major esperança de vida.

Aquest any 2021 hem atès dins d’aquest projecte a 56 persones majors de 65 anys, i s’han realitzat activitats i intervencions de diferents tipus a les comarques gironines:

  • Acompanyament psicològic individual: 13 persones ateses, 25 intervencions. L’objectiu és gestionar l’impacte emocional i les afeccions psicològiques ocasionades pel fet d’haver viscut alguna situació de maltractament (robatoris, estafes, maltractament psicològic, abús o engany econòmic, situacions familiars conflictives).
  • Assistència social tràmits i gestions: 8 persones, 12 intervencions.
  • Tallers competències bàsiques: 25 persones. Els temes que s’han treballat són pautes d’assertivitat, habilitats personals i tècniques de relaxació.
  • Taller competències tècniques: 29 persones. Hem donat consells per prevenir furts, robatoris i estafes. Els consells es complementen amb la entrega d’un bolset antirobatori i una alarma per l’exterior.
  • Informació social trucades telefòniques: 13 persones. Consells de prevenció sobre estafes relacionades amb la covid-19.
  • Informació social sessions informatives: 31 persones. Informació sobre drets bàsics i protecció jurídica.
  • Orientació social amb la finalitat d’assessorar a les persones grans com realitzar algun tipus de tràmit o reclamació: 16 persones, 19 intervencions.
  • Seguiment social: 36 persones, 100 intervencions, amb la finalitat de fer un seguiment psicosocial i poder detectar i fer front a les necessitat sorgides. Per dur a terme les activitats hem comptat amb la participació de 9 persones voluntàries que han realitzat 110 hores de voluntariat aquest any per aquest projecte.

Comentaris