Es demana apadrinar escolars amb Beques-Llavors de Futur

15è Sopar Solidari Blanes-Dapaong (Togo) al barri d’Els Pins de Blanes

Fa 17 anys es va encetar el projecte de beques de l’escola-institut a Togo a través del lligam que hi ha entre les parròquies Sagrada Família de Blanes i Sant Pau de Dapaong


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 30/06/2025


El passat cap de setmana el popular barri d’Els Pins va tornar a acollir un esdeveniment molt singular que se celebra coincidint amb els primers dies de l’estiu astronòmic. Es tracta del Sopar Solidari Blanes-Sant Pau de Dapaong, una localitat de Togo amb qui Blanes manté uns lligams ferms i emotius, més enllà dels llaços oficials de solidaritat i agermanament.

Fa 17 anys es va encetar el projecte d’agermanament, i enguany s’ha complert la 15a edició del sopar solidari, ja que durant dos anys no es va poder organitzar a causa de les restriccions de la COVID. En ocasió del sopar, diverses voluntàries i voluntaris sumen esforços per a l’organització d’aquest singular esdeveniment que, a més a més de parlar de solidaritat, també referma el sentiment de veïnat.


15è Sopar Solidari Blanes-Dapaong

L’esdeveniment s’acull cada any a la placeta que hi ha darrera l’Església Sagrada Família on, de fet, comença la celebració. Es tracta de la missa que va oficiar el rector d’aquesta parròquia i de Ca la Guidó, Josep Perich, on ja s’explica als assistents les arrels de l’agermanament i s’avança el contingut que hi haurà tot seguit.

L’ofici religiós havia de comptar amb la concelebració d’un capellà de Sant Pau de Dapaong que està fent aquí el seu projecte de final de carrera, en Jean Baptiste, però finalment no va poder ser-hi a causa d’un imprevist. Després de la missa, la celebració va continuar a peu de carrer, i va comptar amb una nodrida presència de públic, com sol ser habitual, distribuït a les taules que es paren a l’aire lliure, mentre s’està fent el foc de brasa per un dels principals ingredients: les botifarres acompanyades amb seques.

Entre els assistents s’hi comptaven l’alcalde de Blans, Jordi Hernández, acompanyat de la regidora de Participació Ciutadana, Estefanía Romero, així com d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Un bon grapat de voluntàries i voluntaris van estar treballant de valent per parar taula i anar disposant tot el què feia falta per l’àpat.

La celebració del sopar es va encetar amb una benvinguda a càrrec de l’organització i de l’alcalde de Blanes, qui va recordar que, pel fet d’haver passat pràcticament tota la seva vida al barri d’Els Pins, havia viscut l’inici d’aquest projecte solidari que tant ha arrelat tant entre els feligresos de la parròquia com entre els veïns i veïnes d’aquest popular veïnat. Al llarg de l’àpat es va parlar del projecte, es van projectar vídeos i també es va comptar amb les aportacions musicals del grup d’havaneres de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas.


17 anys del Projecte Solidari Blanes-Sant Pau de Dapaong

El Sopar Solidari compleix cada any un doble objectiu: fer difusió de la tasca que s’està fent a la localitat africana de Sant Pau de Dapaong (Togo) des de fa gairebé dues dècades, i l’altre recollir fons econòmics pel projecte solidari endegat l’any 2008 amb el procés d’apropament i coneixença de la parròquia de Santa Mònica, situada als suburbis de Dapaong.

Mossèn Ramon Bosch, missioner olotí amb 40 anys d’experiència a la zona africana, esperava un altre reforç d’un convilatà d’Olot, el jove mossèn Joan Soler. Van ser ells qui van promoure l’inici d’una nova parròquia a Sant Pau de Dapaong per acollir feligresos del barri de Nassable, així com de vuit comunitats veïnes.

Paral·lelament, es va constituir la Comissió d’Agermanament Blanes-Dapaong per valorar les necessitats de la comunitat de la localitat africana i organitzar accions solidàries per ajudar a la consolidació del projecte, que ha anat avançant nous avenços. Fa vuit anys es va decidir concentrar tots els esforços en la construcció d’una nova escola pública que permetés als alumnes sense recursos poder seguir estudiant.

Actualment, l’escola-institut ja allotja uns 800 alumnes, i ara es volen aconseguir el màxim nombre de beques possibles per garantir-los els estudis durant la seva vida acadèmica. Per fer-ho es demana que s’apadrinin nois i noies de l’escola a través del projecte anomenat ‘Beques-Llavors de Futur’. En aquesta 15a edició del Sopar Solidari els fons econòmics recollits es destinaran a dotar d’equipament el laboratori científic a l’escola de Sant Pau de Dapaong.


Comentaris