Estratègia +CO(mpensa)2 Creu Roja compensarà BLANES

Per les seves emissions de diòxid de carboni amb accions de reforestació. 

L'objectiu de l'Estratègia + CO(mpensa)2 és el d'aconseguir la neutralitat climàtica de l'organització en 2030. 


Imatge RADIOHUESCA.COM

Nota de premsa de CREU ROJA  

Rebuda el dia 04/06/2021 


Des de Creu Roja es treballa en un pla de reducció d'emissions perquè tant a través de l'activitat com amb l'eficiència energètica dels edificis i la flota de vehicles es contribueixi als acords de París i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que aposten per l'aliança pel clima.

La Creu Roja a Girona ha reduït la seva empremta de carboni un 48,51% el 2020, el que suposa 183.000 tones menys que el 2019.

Creu Roja és una organització social que aposta per mesurar i registrar l'empremta de carboni que genera i prendre mesures per minimitzar l'impacte ambiental.

Per això, l'organització treballa en un pla de reducció d'emissions perquè tant a través del control de la nostra activitat com amb l'eficiència energètica dels edificis i la flota de vehicles es contribueixi als acords de París i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que aposten per l'aliança pel clima.

En línia amb la postura presa el 2018, la Creu Roja renova aquest any el seu compromís per seguir reduint l’empremta de carboni de l’organització. L’objectiu de la institució és assolir la neutralitat climàtica l’any 2030.

La Creu Roja a Girona ha aconseguit una reducció d’un 48,51% de la seva empremta de carboni l’any 2020, el que suposa l’emissió de 183.593 tones menys de CO₂ que el 2019.

Seguint amb la crida Comprometidos con las personas y el medio ambiente (2018 – 2020), enguany es posa en marxa el projecte ‘Compensa2’ que té per objectiu compensar el 100% de les emissions de l’organització l’any 2030 a nivell nacional, realitzant una reforestació de més de 180.000 arbres a tot el territori.

Segons l’Informe mundial sobre desastres 2020, elaborat per la International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), en els darrers 10 anys, el 83% de los desastres desencadenats per amenaces naturals van ser causats per fenòmens meteorològic i climàtics extrems, com ara inundacions, tempestes i onades de calor. Es calcula que els desastres relacionats amb fenòmens meteorològics i climàtics extrems han causat la mort de 410.000 persones en els últims 10 anys, la majoria en països d’ingressos baixos i mitjans-baixos



Comentaris