Travessia a rem l’Ametlla-Palamós passant per Blanes

L’equip OceanCats ha realitzat una nova travessia entre les dues poblacions agermanades. 


Imatge facilitada per l'organització


Nota de premsa d'OceanCats 

Rebuda el 21/06/2021 

Ahir diumenge 20 de juny, l’equip OceanCats va culminar una nova travessia a rem des del municipi de l’Ametlla de Mar al Baix Ebre fins a Palamós al Baix Empordà. Divendres a les 11.00h l’equip va salpar de la L’Ametlla de Mar i va arribar a Palamós diumenge a les 12.00h, havent recorregut 122 milles (225Km) en 49h. La meteorologia no ha estat favorable aquest cop, havent d’enfrontar-se a vents i corrents contràries, a més d’elevades temperatures. L’alcalde de l’Ametlla va fer entrega d’un objecte simbòlic de la població a l’equip, que el va dur per mar fins a Palamós on va ser entregat al seu alcalde en motiu de l’agermanament de les dues poblacions marineres.

Aquest repte esportiu té un rerefons de crida ambiental, i busca posar de manifest el greu problema que afronten els nostres mars i oceans a causa de l’ús desmesurat de productes plàstics.

L’equip OceanCats realitza en les seves travessies mostrejos científics de microplàstics, que posteriorment són analitzats als laboratoris de la Universitat de Barcelona per tal de determinarne la forma, color i abundància de microplàstics, i així poder posar-hi solució en orígen al problema.

A més, Palamós i L’Ametlla de Mar són poblacions agermanades, degut a que molta gent de la “Cala” va emigrar a Palamós per treballar de la mar, i ha estat precisament gràcies al mar, que s’ha realitzat aquesta travessia en honor a aquest agermanament.

El repte s’engloba dins el projecte OCEANCATS, que té per objectiu traslladar a la societat la problemàtica que pateixen els nostres mars i oceans per l’excés de productes d’orígen plàstic.

Per la consecució d’aquest objectiu divulgatiu, l’equip realitza xerrades divulgatives en escoles i centres que treballen amb discapacitació intelectual, i reptes esportius “extrems”, en tant que travessies a rem de llarga distància.

Durant el mes d’agost, l’equip realitzarà una altra travessia entre Tossa de Mar i l’illa de Mallorca, i al setembre una altre de l’Escala al Cap de Creus.

El projecte té una durada de 2 anys, i finalitzarà el desembre de 2022 amb la participació a la regata Atlantic Challenge que creua l’Oceà Atlàntic, amb 5000Km a rem des de l’illa de La Gomera fins a Antigua al Carib.



Comentaris