Ciudadanos vs. Ajuntament de Blanes superbronca per l'idioma

Nuestros asesores jurídicos están estudiando la situación y llegaremos hasta el final” 

Ortiz (Cs): “Rebutgem que el Govern impedeixi adreçar-se als ciutadans en castellà i coarti als grups municipals quan volen fer-ho” 

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Blanes reclama al Govern que “rectifiqui” i permeti l’ús del castellà a la pàgina web municipal 


Imatge ACRACIA.ORG 


Nota de premsa de Cs BLANES 

Rebuda el dia 07/07/2021 


NdP en català:

Es intolerable que el govern local no permeti l’ús del castellà al web municipal i ens tradueixi els textos que escrivim perquè només apareguin en català, és evident que prendrem mesures i es depuraran responsabilitats”. Així s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes, Cristhian Ortiz, després de comprovar com un article d’opinió escrit en castellà per al web municipal i que havia de publicar-se en l’apartat de la seva formació ha sigut modificat i traduït al català sense consentiment i amb faltes ortogràfiques. “És un atropellament dels nostres drets, nosaltres utilitzem català i castellà indistintament i ningú pot imposar-nos de quina manera volem comunicar-nos amb la ciutadania, exigim la rectificació immediata”, ha insistit.

Ortiz ha explicat que l’article en qüestió, que analitzava la situació de les zones grogues, estava redactat íntegrament en castellà però ha acabat publicat “en una llengua diferent a la que vaig utilitzar, no se m’ha consultat sobre el canvi i s’ha imposat la decisió”. “Si el comunicat és de Ciutadans, és Ciutadans qui decideix en quin dels dos idiomes oficials fer-ho”, ha indicat Ortiz.

El portaveu de la formació liberal ha anunciat que prendrà mesures al respecte. “Els nostres assessors jurídics estan estudiant la situació i arribarem fins al final”, ha avisat.


NdP en castellà:

Ortiz (Cs): “Rechazamos que el Gobierno impida dirigirse a los ciudadanos en castellano y coarte a los grupos municipales cuando quieren hacerlo”

El portavoz de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Blanes reclama al Gobierno que “rectifique” y permita el uso del castellano en la página web municipal

“Es intolerable que el gobierno local no permita el uso del castellano en la web municipal y nos traduzca los textos que escribimos para que solo aparezcan en catalán, es evidente que tomaremos medidas y se depurarán responsabilidades”. Así se ha pronunciado el portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Blanes, Cristhian Ortiz, después de comprobar como un artículo de opinión escrito en castellano para el web municipal y que tenía que publicarse en el apartado de su formación ha sido modificado y traducido al catalán sin consentimiento y con faltas ortográficas. “Es un atropello de nuestros derechos, nosotros utilizamos catalán y castellano indistintamente y nadie puede imponernos de qué manera queremos comunicarnos con la ciudadanía, exigimos la rectificación inmediata”, ha insistido.

Ortiz ha explicado que el artículo en cuestión, que analizaba la situación de las zonas amarillas, estaba redactado íntegramente en castellano pero ha acabado publicado “en una lengua diferente a la que utilicé, no se me ha consultado sobre el cambio y se ha impuesto la decisión”. “Si el comunicado es de Ciudadanos, es Ciudadanos quien decide en cuál de los dos idiomas oficiales hacerlo”, ha indicado Ortiz.

El portavoz de la formación liberal ha anunciado que tomará medidas al respeto. “Nuestros asesores jurídicos están estudiando la situación y llegaremos hasta el final”, ha avisado.Comentaris