Consell Comarcal menjadors escolars part del projecte educatiu

Fem oposició constructiva al Consell Comarcal: les AMPA tindran la gestió dels menjadors escolars 

Amics i amigues de la premsa, us enviem NdP sobre el servei dels menjadors socials que el Consell Comarcal de la Selva gestiona.

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM 

Rebuda el dia 20/07/2021 

Cristina Simó, la consellera del Consell Comarcal de la Selva, portaveu d'En Comú Guanyem, explica que, el seu grup, des del primer moment han manifestat el seu malestar pel servei de menjadors que oferia Escolarest.

Aquesta empresa de menjadors escolars oferia el servei a tots els centres educatius que el Consell Comarcal assumia directament per delegació.

Durant anys, moltes escoles han denunciat les mancances que aquest servei tenia, tant per la qualitat del menjar, com per la manca de projecte educatiu. Algunes AMPA fins i tot van demanar la gestió d'aquest servei i en aquell moment no se les va deixar.

Aquest any, oberta la possibilitat de gestionar els menjadors per part de les AMPA, el Consell ha passat a una nova etapa.

Una nova etapa en la qual felicitem sobretot a tot l'equip tècnic, per la feina que han fet, a partir del procés participatiu que han impulsat amb les comunitats educatives i permetent la participació dels diferents grups polítics que estem representats al Ple del Consell Comarcal.

S'ha trencat amb el monopoli d'Escolarest. La proposta del Consell Comarcal de la Selva, d'oferir en paquets d'escoles la contractació del servei, ha donat la possibilitat que concursin empreses més petites i de proximitat.

D'altra banda, les clàusules han posat per davant del preu, la qualitat dels aliments, la proximitat i el projecte educatiu. A més es té en compte que les famílies que no puguin assumir el cost per manca de recursos econòmics tindran ajudes i beques.

En aquest procés, En Comú Guanyem, vàrem proposar que dins de l'horari del monitoratge es contemplés una hora de programació i/o de coordinació, a més de la formació permanent necessària. Condicions perquè aquest servei pugui tenir aquest caràcter educatiu que totes volem.

Amb relació a aquesta demanda, En Comú Guanyem volem manifestar la nostra satisfacció perquè després d'obrir-se les pliques dels menjadors, totes les empreses han incorporat l'increment que vam proposar.

Amb aquest fet seguim construint un imaginari: que els menjadors algun dia es contemplin no com un servei més, sinó com a part dels projectes educatius dels centres.



Cristina Simó imatge facilitada per l'organització

NOTA DE PREMSA: CONSELL COMARCAL DE LA SELVA RECONEIX UNA HORA DE PROGRAMACIÓ A LA JORNADA DE LES MONITORES DE MENJDOR ESCOLAR, A PROPOSTA D'EN COMÚ GUANYEM

CATALUNYA EN COMÚ - VEGUERIA DE GIRONA

El Consell Comarcal de La Selva aprovarà a les clàusules d'adjudicació del servei de menjadors escolars reconèixer una hora de programació a la jornada de les monitores, una proposta d'En Comú Guanyem

Totes les empreses que hi opten ho recullen i la portaveu dels comuns, Cristina Simó, celebra aquest primer pas per a la millora de les condicions laborals i per a què “els menjadors es contemplin no com un servei més, sinó com a part dels projectes educatius dels centres”

El Consell Comarcal de La Selva aprovarà en el pròxim ple d'aquest estiu la proposta presentada per la portaveu d’En Comú Guanyem, Cristina Simó, regidora de Sils per a què les clàusules de contractació del servei de menjadors escolars reconeguin una hora de programació a la jornada laboral dels monitors i monitores. El 17 de juliol el Consell Comarcal va obrir les pliques per l'adjudicació del servei de menjadors i totes les empreses que hi opten han incorporat l'increment d'hores proposat pels comuns.

El grup selvatà d'En Comú Guanyem va manifestar des del primer moment el seu malestar pel servei de menjadors que ofereix Escolarest a tots els centres educatius que el Consell Comarcal assumeix directament per delegació.

Durant anys, moltes escoles han denunciat les mancances d'aquest servei, tant per la qualitat del menjar com per la manca de projecte educatiu. Algunes AMPAs fins i tot van demanar la gestió del servei de menjador i en aquell moment no se'ls hi va permetre.

La novetat és que aquest any s'ha obert la possibilitat que les AMPAs puguin gestionar els menjadors. “El Consell Comarcal de La Selva ha passat a una nova etapa, per això felicitem sobre tot a tot l’equip tècnic per la feina que han fet a partir del procés participatiu que han impulsat amb les comunitats educatives i permetent la participació dels diferents grups polítics que estem representats al Ple del Consell Comarcal. En el nostre cas hem demostrat que fem una oposició responsable”, ha destacat Cristina Simó.

La proposta del Consell Comarcal de la Selva d’ofertar en paquets d’escoles la contractació del servei trencat així amb el monopoli d’Escolarest i dóna la possibilitat que concursin empreses més petites i de proximitat.

D’altra banda, les clàusules posen la qualitat dels aliments, la proximitat i el projecte educatiu per davant del preu, tenint en compte que les famílies que no puguin assumir el cost per manca de recursos econòmics rebran ajudes i beques.

En aquest procés, En Comú Guanyem va proposar que en l’horari del monitoratge es contemplés una hora de programació i/o de coordinació, a més de la formació permanent necessària. “Unes condicions per a què aquest servei pugui tenir el caràcter educatiu que totes volem”, destaca la portaveu de la formació, Cristina Simó.

En relació a aquesta demanda, En Comú Guanyem manifesta la seva satisfacció perquè desprès d’obrir-se les pliques dels menjadors totes les empreses han incorporat l’increment proposat pels comuns. “Amb aquesta fita seguim construint un imaginari: que els menjadors algun dia es contemplin no com un servei més, sinó com a part dels projectes educatius dels centres”, ha conclòs Simó.



Comentaris