Els firaires col·lapsen el centre Blanes amb una marxa lenta

Per demanar parar al passeig marítim per la Festa Major. 


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


Contingut de l'agència ACN  

Rebut el dia 29/06/2021 

Una vintena de firaires han col·lapsat aquest dimarts al matí el centre de Blanes (Selva) amb una marxa lenta que han fet amb les atraccions per demanar a l’Ajuntament poder-se instal·lar al passeig marítim durant la Festa Major que es fa a finals de juliol. Es tracta de la ubicació habitual que tenien les atraccions abans de la pandèmia, però amb les restriccions sanitàries el consistori ha descartat aquesta opció.

El tinent d’alcalde Jordi Urgell recorda que s’hauria de tancar el passeig de forma perimetral i això resulta inviable en un moment de màxima afluència turística. Per això els han ofert anar a la zona dels Pins.

Els firaires asseguren que es tracta de “discriminació” perquè cada setmana es fa el mercat en el mateix lloc.ALTRES FONTS 

L’Ajuntament de Blanes reitera als paradistes que vol que vingui la Fira d’Atraccions instal·lada al recinte firal d’Els Pins 

Aquest migdia els firaires, que reclamen posar-se al Passeig de Mar, s’han manifestat fins arribar davant l’edifici consistorial, on han estat rebuts per l’alcalde 

Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el dia 29/06/2021 

Una trentena de camions, tràilers i furgonetes dels paradistes de la Fira d’Atraccions que acostuma a venir a Blanes cada estiu s’han manifestat aquest migdia a Blanes. Ho han fet emprenent una marxa lenta que ha sortit des de Palafolls, ha arribat fins al centre de la vila. Després que els vehicles més grans eren desviats a la Plaça Catalunya, els més petits han continuat fins al Port, on han girat per sortir del municipi.

La gran majoria duien pancartes on reclamaven poder instal·lar-se al Passeig de Mar coincidint amb la Festa Major de Santa Anna que se celebra a finals del proper mes de juliol. Altres també lluïen cartells on denuncien que estan patint discriminació per part del consistori blanenc, recordant que el què volen és treballar, perquè en depenen moltes famílies.

Recinte firal d’Els Pins

L’acció de protesta d’aquest dimarts l’han decidit emprendre els firaires després que dimecres passat van mantenir una reunió encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde responsable de Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, Jordi Urgell. També van assistir el cap de la Policia Local, Joan Garcia, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

Durant la reunió el consistori blanenc va deixar clar als firaires que volien que aquest 2021 vinguessin a Blanes coincidint amb la Festa Major de Santa Anna que se celebra a finals del proper mes de juliol. Ara bé, per evitar aglomeracions i incomoditats durant 14 dies als vianants del Passeig de Mar, se’ls va indicar que havien d’instal·lar-se al recinte firal d’Els Pins, on habitualment ja s’hi concentren la major part d’atraccions en condicions normals.

Entre els inconvenients que suposaria que la fira s’instal·lés al Passeig de Mar s’hi inclou haver de reduir el passeig a menys de la meitat. Això minvaria la mobilitat dels vianants, a l’hora que per accedir a la platja s’haurien de rodejar perímetres massa extensos. En aquest sentit, s’ha reiterat que la voluntat del consistori és que vingui la Fira d’Atraccions, però sense que això perjudiqui a ningú.

En la trobada de fa una setmana els firaires no van estar d’acord amb concentrar les atraccions al recinte d’Els Pins, i ni tan sols van voler escoltar la proposta que havia preparat el consistori blanenc en relació a oferir-los sengles bonificacions per compensar-los del fet de no poder ser al Passeig de Mar. Per contra, van marxar de la reunió avançant que emprendrien tot tipus d’accions i no van voler quedar-se per sentir la proposta.

Concentració 

La marxa lenta d’aquest dimarts ha començat pels volts de les 11 del matí i posteriorment, a quarts de 2 de la tarda, una cinquantena de firaires han baixat dels vehicles i s’han concentrat davant l’edifici consistorial demanant parlar amb algú que volgués parlar amb ells. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha rebut al despatx d’Alcaldia un representant del col·lectiu, amb qui ha estat reunit durant prop d’un quart d’hora.

Durant la trobada, el batlle ha reiterat la voluntat tant d’ell com del primer tinent d’alcalde responsable d’aquesta àrea, Jordi Urgell, que l’Ajuntament de Blanes vol que hi hagi Fira d’Atraccions aquest 2021. Novament, però, també li ha reiterat que haurà de ser al recinte firal d’Els Pins, a l’esplanada que hi ha al costat dels antics pavellons d’esports, i no pas al Passeig de Mar.

Respecte la trobada mantinguda dimecres passat, sí que hi ha hagut un canvi substancial: el representant dels firaires sí que ha volgut escoltar les bonificacions que els vol oferir l’Ajuntament de Blanes que podrien arribar a ser de fins a tres anys de duració. Val a dir que la Policia Local de Blanes ha estat fent el seguiment de tota la marxa lenta dels vehicles per minimitzar els embussos circulatoris que ha causat la mobilització en la circulació d’una jornada estiuenca com la que s’ha viscut avui.Comentaris