Blanes condemnat a 8 anys de presó per violar una noia

I retenir-la durant hores en un pis 


Imatge AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES


Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Rebut 16/08/2021


L’Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó l’acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes (Selva) la matinada de Cap d’Any del 2015. La víctima va sortir de festa amb amics i familiars a una discoteca de la població. Quan el local ja havia tancat, es va adonar que no duia la bossa de mà i va intentar tornar-hi a entrar. Segons la sentència, aleshores l’acusat Brahim Danna la va enganyar dient-li que la tenia al seu pis. La víctima el va seguir i, un cop a l’apartament, va tancar la porta amb clau per evitar que la noia escapés i la va agredir sexualment en dues ocasions. El tribunal acorda l’expulsió del país de l’acusat quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional.

La sentència de la secció tercera de l’Audiència de Girona, de la que ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, recull que la víctima i uns amics van passar la nit de Cap d’Any a una discoteca de Blanes. Cap a dos quarts de vuit del matí de l’1 de gener del 2015 i quan ja tornaven cap a casa, la noia es va adonar que li faltava la bossa de mà. Per això, es va apropar a la porta de la discoteca per intentar tornar a entrar a buscar-la. Va ser llavors quan l’ara condemnat, originari del Marroc i de 33 anys, la va abordar i li va dir que tenia la seva bossa de mà:

“Li va descriure el contingut de la mateixa, dient-li que si volia recuperar-la l’acompanyés a casa seva, on la tenia guardada”.

D’aquesta manera va aconseguir enganyar la víctima perquè el seguís fins al seu apartament, situat davant de la discoteca. Un cop allà, Brahim Danna la va portar fins a l’habitació, la va empènyer per obligar-la a entrar i la va violar. Segons la sentència, l’acusat la va subjectar amb força i l’estirava pels cabells per “vèncer la seva oposició”, tot i que la noia li va dir repetidament que parés. El tribunal apunta que el processat va arribar a amenaçar la víctima amb cridar uns amics perquè també la violessin si continuava resistint-se. Uns minuts després, la va tornar a agredir sexualment. Llavors, el processat es va adormir. En aquest moment, la víctima es va aixecar del llit i va intentar escapar-se però no va poder perquè l’acusat havia tancat la porta amb clau:

“Havia tancat l’apartament, sense deixar la clau posada, amb l’objectiu d’evitar que la víctima pogués sortir del pis”.

Quan el processat la va enxampar, va fer veure que havia anat a buscar un got d’aigua. Hores més tard, cap a dos quarts de dotze del migdia, la víctima va proposar a l’acusat anar a esmorzar fora. Ho va fer per aconseguir sortir del pis i tenir una oportunitat per fugir. Un cop al carrer, es van trobar amb una familiar de la noia que feia estona que l’estava buscant per la zona:

“En veure-la, la víctima va començar a plorar i quan la familiar li va preguntar si el processat li havia fet alguna cosa, va assentir. Això va motivar que la familiar insultés l’acusat, que va sortir corrent”.

Els Mossos d’Esquadra el van detenir el mateix dia. Com a conseqüència de l’atac, la víctima pateix simptomatologia d’efecte posttraumàtic que fan que eviti anar a Blanes per ser el lloc “que li recorda l’episodi viscut” i té dificultat per concentrar-se o alteració del son. A l’hora de dictar sentència, el tribunal descarta la versió de l’acusat, que va assegurar que havien mantingut relacions sexuals consentides i que la noia es va inventar la violació per perjudicar-lo. L’Audiència remarca que no hi ha ànim espuri perquè acusat i víctima “no es coneixien en absolut” d’abans i apunta que el processat ha “emmotllat” el seu relat a les proves perquè d’entrada va negar que havien tingut sexe però quan les proves d’ADN ho van corroborar va dir que havia estat consentit.


Presó i expulsió 

L’Audiència condemna Brahim Danna per un delicte d’agressió sexual en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal amb la concurrència d’una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici. Li imposa 8 anys de presó i 8 anys de llibertat vigilada. El tribunal substitueix la pena de presó per l’expulsió del país amb la prohibició d’entrada durant 8 anys quan el processat accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional. La sentència conclou que té un “arrelament nul” al país. En concepte de responsabilitat civil, la sentència el condemna a indemnitzar la víctima amb 20.000 euros pel dany moral:

“De ser una persona jovial, que sortia amb els seus amics, ara no té interès per fer-ho, prefereix quedar-se a casa, i a més pateix altra simptomatologia com la dificultat per concentrar-se o alteració del son”.



Comentaris