Posicionament de JUNTS PER BLANES en relació amb les ordenances fiscals.

JUNTS PER BLANES vota no a les ordenances fiscals per responsabilitat. 

Joel Comas: “Des de Junts per Blanes portem mesos sent crítics amb la reacció i la reactivació un cop superada l’etapa més dura de la COVID-19 per part de l’Ajuntament governat per ERC i Blanes En Comú Podem.


Imatge facilitada per l'organització. 


Nota de premsa JUNTS x BLANES  

Rebuda 01/10/2021 

L’Ajuntament i els veïns, els sectors econòmics i productius i el teixit local, cada dia estan més allunyats. Sense l’estreta col·laboració entre aquestes parts, no farem ni una passa endavant. En farem moltes, però a la inversa.

No depèn del nostre grup tenir unes Ordenances Fiscal aprovades aquest cop. Per això som responsables i estirarem la corda des de l’altre costat.”

El posicionament del Grup Municipal ha estat defensat pel regidor portaveu Joel Comas que ha començat la seva intervenció recordant l’objectiu de dur a terme una oposició crítica i a la vegada constructiva, que és tal com hem vingut actuant fins al dia d’avui. Sempre hem estat oberts a parlar i arribar a punts d’entesa i, bona mostra d’això, són els acords sobre les Ordenances Fiscals (OOFF) i el Pressupost del 2020, així com les modificacions de crèdit que van precedir l’exercici 2020; també les OOFF amb les corresponents bonificacions per la COVID-19 que es van portar a plenari el mes de gener d’enguany, i el Pressupost del 2021 amb les modificacions de crèdit que han vingut a posteriori.

Les Ordenances Fiscals són les taxes i tributs que la ciutadania paga a l’Ajuntament per fer que tot funcioni de la millor manera possible, i les d’enguany, tècnicament, són impecables. Malgrat això, constatem la manca d’un full de ruta polític que vagi de la mà d’aquestes ordenances. I aquesta manca de projecte polític és el que provoca que la confiança que vam voler dipositar en l’equip de govern s’hagi anat esberlant progressivament.

Hem intentat ser coherents, tal i com ens hem esforçat a ser-ho des del primer dia i sempre hem mantingut que cal tenir unes Ordenances Fiscals actualitzades per començar l’any. Amb tot, aquesta vegada, a diferència d’anys anteriors, no depèn del vot del nostre grup municipal que aquestes ordenances s’aprovin.

Enguany, la nostra perspectiva ens acosta molt més a les sensacions que hem escoltat de les entitats, associacions locals, sectors econòmics i veïns, en què queda palès que l’Ajuntament i els veïns, l’Ajuntament i els sectors econòmics i productius, i l’Ajuntament i el teixit local, cada dia estan més allunyats.

Des d’aquesta llunyania no hi ha la suficient col·laboració ni tampoc es pot mantenir el lligam de la confiança necessari per avançar. I és per tot això que el nostre grup vota en contra l’aprovació d’aquestes ordenances fiscals i ens comprometem a seguir treballant pels blanencs i blanenques.



Comentaris